TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag har vi kommunfullmäktige som dessutom riskerar att dra ut på tiden. Vi har två ärenden, det ena om kreditgarantin för SEKAB och det andra om befolkningsmålet där i alla fall några personer kommer att prata länge och mycket utan att tillföra något nytt och dessutom se till så att andra personer i sitt parti springer upp och ner som en skottspole.


Det snarare retar upp en massa folk och jag tror inte heller det gagnar demokratin. Vi är nog den kommun i hela Sverige som har de längsta kommunfullmäktigemötena av alla kommuner.


Jag förstår inte att man tror att ju mera jag springer upp i talarstolen så lyckas jag vända någon ledamot. Vår grupp försöker vara restriktiv så att inte alla springer upp i alla frågor utan det får personen som har ansvaret ta på sig.


Idag har vi dessutom ovanligt många interpellationer som ligger och har legat länge och även där är det många som ska upp och prata. Jag och Ågren har även bett om att få ändra lunchtiden då vi ska träffa de nordiska ministrarna som har energi-, närings- och regionalpolitik. Dessutom blir det middag på länsstyrelsen.


* Finanskrisen
Som det ser ut finns det nu en räddningsplan för att rädda den finansiella sektorn i USA. Vi får hoppas att det räcker men som jag tidigare har skrivit om så behövs det en helt ny världsordning inom den sektorn. För det måste en gång för alla bli slut på finansvalpar som sitter och spelar monopol med andras pengar, sparare och placerare måste kunna lita på ärlighet vilket jag betvivlat har skett i USA och kanske även på en del andra platser.


* Varslen ökar
Överallt får vi se och höra om hur många personer som tvingas gå från sina jobb. Självklart beror en del på finanskrisen men visst har politiken på hemmaplan även betydelse.


Bilindustrin i vårt land men även i USA är i kris och nog beror en del på att man satsat för mycket på stora modeller som slukar alldeles för mycket bensin. En stor del av vår basindustri har också problem beroende på de höga energipriserna och här har hela industrier varit tvungna att stänga portarna och då blir det för alltid.


Vi kan inte fortsätta med att leka med energifrågorna som man gör utan det krävs en mera långsiktig uppgörelse över blockgränserna och tyvärr går varken miljöpartiet eller vänsterpartiet att lita på i denna fråga. De tror att det går att leva vidare i en välfärdsstat utan att vi har energi vilket är helt fel och det går att framställa energi utan större påverkan på klimatet.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM