TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Privata fastighetsägare måste ta ansvar


Vi håller nu p att rusta upp Kungsgatan i centrala Umeå och det arbete som just nu pågår sker i området mellan Vasagatan och Renmarkstorget. Människorna man träffar tycker i stort sett att det kommer att bli bra och vill gärna veta nr vi ska fortsatta från Renmarksesplanaden till Västra Esplanaden.


Svaret de får att det vet vi inte nu d alla fastighetsgarn inte nu sagt sig vilja vara med och finansiera ombyggnationerna vilket man gjort p de tidigare sträckorna. Speciellt ett bolag borde skämmas ordentligt d man inte tagit beslut. För kommunen är det en självklarhet att fastighetsägarna ska vara med och betala till att utemiljön runt deras fastighet snyggas upp.

 

Blir det ingen medfinansering blir det ingen ombyggnad och d ska vi g ut i stora kampanjer och tala om vilka företag som tycker att utomhusmiljön för deras fastigheter enbart är en fråga för skattebetalarna. Vi får undersöka vilka tvångsmetoder som gr att använda.


Självklart är det alltid hyresgästerna som får stå kalaset då fastighetsägarna slår ut det på hyran men läget och miljön blir mycket attraktivare med en snygg utemiljö.


Vi måste självklart också komma vidare med omdaningen av torgen och Rådhustorget byggas om i samband med att nya attraktiva parkeringshuset byggs. Jag har tidigare tagit upp att vi nog borde bygga till en byggnad på Renmarkstorget vilket skulle möjliggöra ny attraktiva affärslägen som skulle gynna centrum.

Skandalblaska
Jag tycker verkligen att Dagens samhälle är en skandalblaska om man inte rättar till det som man skrivit fel om. Dom gjorde ett reportage om vårt eget val i hemtjänsten men skrev inte att det var eget val utan kundval som vi har. Jag har skrivit till tidningen och begärt rättelse men de erkänner inte felet utan skickar ett svar om att jag får skicka in en debattartikel.

 

Självklart ska tidningar som gr fel rätta till detta och det r unket av en ansvarig utgivare inte ta journalisten i rat och ta in rättelsen.
Vi har eget val för äldre personer som har behov av hemtjänst har fått rätt att f ett visst antal timmar och de r inte alls några kunder, vilket egentligen är en självklarhet. Jag är förvånad över att högerpartierna i sin retorik använder ordet kundval för offentliga tjänster.
Man kan faktiskt tro att tidningen Dagens samhälle ställer upp och gr reklam t kundval som en modell p välfärdstjänster2008-09-28, 12:39  Permalink
Andra bloggar om:  


Idag tar ingen ansvar, hänsyn Lennart glöm det.
marknadsekonomin och den privata marknaden kör så länge den kan. Kolla USA. ( Bolånekrisen)
Sedan ska fattigfolket betala kalaset.

Ska det tas ansvar finns bara ett sätt, Tvång Lennart.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM