TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår lade regeringen sin budget och det fanns inga direkta överraskningar då man hela tiden gått ut med information om innehållet. Det är en budget som känns igen med en klassisk högerpolitik då man sätter dom som har det bäst i första rummet.


Några kommenterar kring budgeten finns ändå. För det första är jag ändå glad att vägpaketet finns med i budgeten vilken till viss del säkerligen finns med då vi från kommunen är med och delfinansierar projektet. Från vår sida har vi inte sett det som möjligt att vänta.


För det andra är det glädjande att centern nu äntligen anslutit sig till oss andra, det vill säga socialdemokraterna, moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna när det gäller behovet av en västlig länk.


Höginkomsttagarna är de stora vinnarna enligt samstämmiga uttalanden från bankernas privatekonomer och de största vinnarna är höginkomsttagare i villor, vilket om något är gammal klassisk högerpolitik. Däremot är de som är sjukskrivna, pensionärer och arbetslösa de stora förlorarna och även detta enligt bankernas privatekonomer. Återigen så är det gammal klassisk högerpolitik.


Studenterna har halkat efter i flera år och hur studenterna har det håller på att bli en klassfråga enligt SEB-bankens Gunilla Nyström. Studenter med studiemedel står på minus när hyra och nödvändiga utgifter är betalda enligt flera beräkningar från banker och institutet för privatekonomi. Och att skapa en ny underklass ligger i linjen med en klassisk högerpolitik.


Med det som utgångspunkt bör högeralliansen inte slå sig alltför mycket för bröstet om vad regeringens politik har för betydelse för Umeå. Man skryter bland annat om hur bra det är när arbetsgivaravgifterna sänks men man ska komma ihåg att det inte täcker upp för de kostnadsökningar som kommunerna har haft och att tillväxten blir mycket lägre än vad tidigare prognoser har förutspått. Regeringen skriver även ner tillväxtprognoserna, samt att arbetslösheten kommer att öka då sysselsättningen minskar och att prisökningarna i år blir så höga som 3,8 % vilket gör att reallönerna minskar.

* Företagarna vill sälja sina bolag
40 % av företagarna vill sälja sina bolag enligt en undersökning från länsförsäkringar och det är en ökning på 7 % på ett år. Undersökningen är hämtad från företagare med 5 till 50 anställda.

* Fiskefonden
Vi får verkligen hoppas att fiskeriverket tar sitt förnuft till fånga och ser till så att europeiska fiskefonden kan satsa på utvecklingen i Umeå och framförallt i Vindelälven. Detta så det ”letter of intent” som alla skrivit under och som gör att fiskevandringen ska kunna säkras samt att förlikningen ska kunna fastställas av domstol. Det är en mycket gammal process som kostat stora pengar i advokatkostnader.


* Holmötrafiken
I fredags blev jag mycket förvånad över att vägdirektören sa att det inte blir någon svävare. Regeringen har fattat beslut om hur det ska se ut för framtiden med vägverket som huvudman för framtiden och där en regional finansiering skulle till. Länsstyrelsen sade dessutom inte nej utan ville se hur man skulle lösa bullerproblemen. Kommunens ansvar är numera borta för den trafik som vi körde under förfallotid och länsstyrelsens utstakning av väg är också borta.Hej Lennart!!
Hanna heter jag och jag försöker hitta din mailadress. Jag kan inte få tag i den för att jag har inte outlook! Nu är det så att jag vill tipsa er på kommunen, och jag vet inte vem jag ska vända mig till, om att det finns en gångväg mellan mariehem och liljansberget med ljuslyftor MEN det är bara EN av kanske sju som fungerar. Det är väldigt många ungdomar som bor där emellan och gångvägen är välanvänd. Men nu när det börjar bli mörkare på kvällarna så vågar man inte gå där längre. Så nu har jag skrivit och tipsat dig om att detta! :) Hoppas jag får se en ljusare gångväg snart!! jag såg knappt mina egna fötter nu ikväll när jag gick! Ha en bra kväll! MVH Hanna
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM