TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I går avstod jag från att skriva en blogg och det berodde inte på att jag inte hade något att skriva om utan att jag från tidig morgon till sen kväll med avbrott för trav ägnade tiden åt motorsågen.


Jag har ett röjningsarbete att göra och då skulle den först ställas i ordning och sedan användas. Det är ett litet redskap som lätt stressar upp och det är lite väl mycket oljud för att kunna tänka bra. Det gäller att se sig för och även ha rätt skyddsutrustning på sig


Marknadsekonomin fungerar inte
Ja marknadsekonomin fungerar inte då den turbulens som varit de senaste veckorna inom den finansiella entydig visar på just detta och att ländernas regeringar fått gå in och rädda bankvärlden och inte minst i USA som säger sig vara marknadens förlovade hemland. Vi kan bara konstatera att så är fallet.


Nu tillhör inte jag de som vill att bankerna ska förstatligas, inte alls men det är klart att regelsystemet för den finansiella delen och kontrollen måste göras om från grunden, men fråga mig inte hur den ska se ut. Den finansiella marknaden ska ta risker och inte enbart ta ut vinster och betala höga löner och bonusar och att skatebetalarna får ta smällarna för dåligt jobb. visst måste banksystemet räddas men hårdare regler och krav

ackföreningarna har blivit mesiga
Den regeringe vi har nu har fattat en massa beslut som fått svårt för fackföreningsrörelsen att arbeta och inneburit stora svårigheter för dess medlemmar. Det gäller inte enbart de förändringar som gjorts i arbetslöshetskasseförsäkringen och sjukförsäkringen.

Pengar som tagit ur löneutrymmet har getts till företagen utan kompensation till just de som avstått och för att sänka skatten för de som har det bäst.
Avdragsrätten för fackföreningsavgiften har också tagits bort medan däremot företagen har fått behålla sin avdragsrätt. För båda är det ju kostnader man har för företaget och för den anställde i arbetet.


Jag tycker det har varit annat ljud i skällan förut och speciellt högt har det låtir när socialdemokraterna gjort något. Visserligen kan man ju säga att den man agar älskar man men nog har fackföreningsrörelsen blivit lite tandlös.Detta med marknadsekonomi är det så bra.
Eller är det bara nåt som vi tvingats in i av kapitalism.

Det talas om arbetsllinje , fler i arbete, o.s.v
Men marknadsekonomi är ju en tävling där vinnaren tar högsta priset och förloraren får jumbolimpan.

Arbetslinjen går ut på att arbetarna ska slåss för att vara med i denna tävlan. Och de som inte platsar de blir arbetslösa och då förseöker regeringar "putta" in dessa in i tävlingen. Gärna puttar man in dem längst bak d.v.s med låga ersättningar som ex Jobbgarantin är eller andra s.k stödjobb.

Nä vore det inte bättre staten skapade jobb och marknadsekonomin får tävla för sig.
Ex: det skulle kunna skapas massor med jobb enbart inom sjukvård.
d.v.s egenförsörjning av sjukvårdsmateriel. typ Kuddar. lakan, ocvh massor annat.
Staten skulle kunna skapa en arbetslinje som sedan marknadsprofitörerna får hämta sin arbetskraft ifrån.

Varför ska folk tvingas tävla i en gren de inte gillar att tävla i.
Sätt Reinfeldt att tävla i tennis mot Federer, Nadal och de som är med i ATP-touren. Inte skulle han gilla det.
Men kanske få spela badminton bland sina kompisar skulle vara trevligare.
Så skulle politiken föras också. Och jag tror Världen skulle bli mer harmonisk.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM