TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Framtidstron rasar
Svenskarnas framtidstro är i fritt fall och har blivit mer än dubbelt så stor på bara ett år. Nu är det över 60 % som tror att det blir sämre tider jämfört med för ett år sedan då det var knappt 30 %. Tron på framtiden har inte varit så låg sedan 2001 efter terrorattackerna som satte i gång folks oro.


Regeringen bär självklart ett stort ansvar för att tilltron minskar även om de inte orsakar allt.


Visst blir det sämre framtidstro när varslen ökar och uppsägningarna träder i kraft, effekterna av den borgliga politiken ger ju en säre trygghet om man både blir sjuk och arbetslös och det vore märkligt om det inte märktes i tron på framtiden.


Inflationen ökar, räntorna höjs, kommunernas ekonomi blir sämre och på grund av inflationen ökar våra pensionskostnader med 1 miljard i komunsverige då basbeloppen höjs. Det går ut över välfärdspolitiken när kommunerna får mindre pengar på detta sätt liksom att skatteprognoserna blir lägre. Detta visar ju på att människorna får mindre tilltro på framtiden då välfärden naggas i kanten. Min devis före valet håller att välfärd måste gå före skattesänkningar


Visst minskar framtidstron för våra ungdomar när man ser att den nya politiken gör det dyrare och svårare att skaffa sig en bostad. Den nya regeringen fattade ju beslut som gjorde att inflyttningshyran för en lägenhet på 50 kvadrat omedelbart höjdes med 17 000 kronor. Då räcker inga jobbavdrag till för reallönerna har samtidigt sjunkit.


Listan på varför framtidstron skulle kunna vara nästan hur lång som helst och även missnöjet mot regeringens politik finns hos arbetsgivarna.

Heja Löven och UIK
Jag vill självklart skicka ett grattis och ett tack till Björklöven som besegrade Bofors borta i gårdagens premiär av hockeyallsvenskan. Samtidigt får men ge beröm till alla som tog ansvar för det som hände i träningsmatchen borta mot Skellefteå där Green Devils hånade en del spelare och använde ett grovt språk. Det är viktigt att det är rena och tuffa tag även på läktaren.
Det är bra att Löven låter unga spelare spela för det är den vägen man i framtiden skapar ett elitserielag


Att damerna i UIK håller på att vara så vanligt att snart tar man det för givet att man vinner alla matcher och att man vinner serien. Nu ser det ut att bli svårt att bli svenska mästare även i år men att bli tvåa är inte så illa heller. Tänk vilken media det skulle varit om Löven varit i ishockeyfinal. Speglingen av idrotten kan man inte säga är speciellt jämställt

Umeå ska fortsätta att växa
Vi blev årets tillväxtkommun och motiveringen till detta ska jag inte upprepa utan bara påminna om att vårt sätt att samarbeta var en motivering liksom att vi driver tillväxtfrågor riktigt långsiktigt och att vi fick rosor för det politiska ledarskapet var uppmuntrande.
Nu kör vi en marknadsföringskampanj men den kommer inte av att vi blev tillväxtkommun utan det var planerat sedan tidigare och samtidigt ändrar vi lite på vår hemsida på webben. Nu ska vi kvala upp ärmarna ännu mer för att få ännu bättre tillväxt med fler nya jobb.

Skärpning Dagens samhälle
Kommuner och landsting har en egen tidning som heter dagens samhälle och som gjort reportage från Umeå och vårt eget val i hemtjänsten. Trots att jag sa mänga gånger liksom vår socialnämndsordförade att hos oss heter det eget val och inte kundval. Trots detta handlar artikeln om kundval vilket är fel. I Umeå har vi inga kunder i äldreomsorgen utan vi har äldre som har rätt till hemtjänst och de får välja utförare och därför är det pensionärernas eget val som gällerFörnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM