TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Den här kommande veckan tillhör de veckor där det än så länge inte dykt upp några tunga ärenden. Regeringen ska fira att dom vann valet för två år sedan och nog ska vi påminna dem om den orättfärdiga politik dom för.


Vi ser hur sysselsättningen faller, inflationen ökar, hyror och räntor stiger samt att vi får det allmänt sämre ställt. Därtill minskar reallönerna. Dessutom har det skett kraftiga neddragningar i våra välfärdssystem för att sänka skatterna för dom som har det bäst.

* Bussproblem
Det har varit strul med kollektivtrafiken i Umeå som Swedbus och länstrafiken måste ordna upp. Däremot finns det dom som tror att det går att kommunalisera busstrafiken igen vilket inte går.

 

Kollektivtrafiken är en angelägenhet för länstrafikhuvudmannen, en sammanslutning av kommuner och landsting, i vårt fall länstrafikbolaget. Ska man göra undantag så måste det finnas avtal för tätortstrafiken vilket har varit omöjligt att finna och vi bryter inte medvetet mot lagar.

 

Vi har också ett nytt system där kommunerna betalar och beställer all inomkommunaltrafik och landstinget ansvarar för trafik över kommungränserna. Det var också viktigt för oss att vi följer alla lagar om kollektivtrafik när vi gick in i det stora åtagandet om Botniabanan och trafik på den.

 

Däremot är det med stort intresse jag ser att när det gäller att föra upp en fråga till debatt så går Svt Västerbotten och offensivarna ofta hand i hand.


* Billiga lägenheter
Det är bara att hålla med NCC:s Roger Ekman att hyrorna borde ner med 1000 kr i månaden för de små lägenheterna. När den nya regeringen tillträdde tog man bort investeringsbidraget vilket gjorde att en lägenhet steg med 350 kr per kvadratmeter och år.

 

En liten lägenhet på 50 kvadrat blev helt plötsligt 17 500 kr dyrare per år, alltså mer än 1000 kr i månaden, dessutom har räntorna stigit vilket också gör hyrorna dyrare. Det är regeringen som är ansvarig för att de unga tvingas att bo kvar hemma och inte har råd med en lägenhet som är nyproducerad.


* Partipiskor och FRA-lagen
Igår fick vi en inblick i spelet bakom tillkomsten av fra-lagen och minst sagt kan man säga att partipiskorna ven. Visst förstår jag och tycker att partier ska hålla ihop inför beslut men vi har alltid beskyllts, inte minst av borgliga ledare och tidningar, för just enighet.

 

Nu öppnar riksdagen och vi kommer inte att få se ett enda initiativ från de folkpartister som sa sig ångra sitt bifall till den hatade lagen. Ingen från de borgliga partierna kommer att göra ett enda dugg för att riva upp lagen och de som säger att de ska agera tror jag kommer att avslöjas för lögnare.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM