TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Nu ska vi snart inom partiet fastställa listan till Eu,s parlamentsval.
Det spekuleras redan om namn än hit och dit men det gäller att få fram en lista med goda namn på både den kvinnliga sidan och bland männen och namn som drar röster och är kända


Idag har vårt parti fem ledamöter i parlamentet och sedan Eva Pedersen slutade finns ingen norrlänning bland ledamöterna. När den nya listan ska sättas ihop är det en självklarhet att det ska finnas en norrlänning bland de fem kandidaterna och skälen till detta är flera.


Det absolut viktigaste är att i Norrland finns det många socialdemokrater som ska ha ett språkrör i Bryssel och dessutom är det ett starkt socialdemokratiskt fäste och vi ska även ha en känd kandidat som tar upp kampen mot svikaren Sören Wibe.


Nu är det upp till partiet att se till att Norrland får en kandidat som Norrland har förtroende för. Jag kan tala om för er att i majoriteten i de större norrländska kommunerna är det socialdemokrater som är kommunstyrelseordförande. Ett tecken på att väljarna har förtroende för norrländska politiker, vilket saknas i en hel del av de stora kommunerna förutom i Malmö och Göteborg söder om Norrland.2008-09-13, 10:40  Permalink
Andra bloggar om:  


Givetvis skall Norrland ha en person i EU-parlamentet. Vi är trots allt 2/3 av Sverige och vi har en rad stora företag och små företag som behöver en röst i Bryssel.

GLÖM INTE NORRLAND NÄR LISTAN SÄTTS IHOP!

Jag håller med Lennart i hans skrivning.
Ett problem vi sett lokalt här är att vi röstat med hjärtat utöver hjärnan och nominerat ett namn till distriktet (sen vet jag inte vad distriktet kom fram till) som inte är vida känt i partiet som helhet, men väl känt här uppe hos oss.
Detta gör att vi har en fantastisk kandidat med föga chans att komma på valbar plats på listan.
Med några undomliga ord: Valstrategi suger.
För mig är inte det viktigaste att vår kandidat kommer från Norrland. För mig är det viktigaste att jag kan identifiera mig i "min" kandidats åsikter.
Det är mycket att tänka på i dagens nomineringsarbete.

Det finns andra som "kräver":

- Jämställt mellan män och kvinnor

- En feminist

- En homosexuell kandidat

- En med invandrarbakgrund

- En ung person att representera alla unga

- En äldre person att representera alla pensionärer

Osv, osv osv...

Hur skall alla krav balanseras och respekteras?
Norrland består av många län och många goda kandidater. Så nog vore det märkligt ifall vi inte hittar en bra kandidat som kan representera ett så stort område?
Givetvis håller jag med dig här, även om Göran Färm (från Norrköping) gör ett gott jobb då som ansvarig för de norra skogslänen. Jag tycker dock att nomineringsarbetet från norrdistrikten inte riktigt märkts... Det är Jens Nilsson (ja, ni vet han regionmotståndaren) som förts fram, men i övrigt har det varit ganska tyst, jag hade hoppats på Ibbe, er kamrat från Umeå, men han väljer tyvärr att inte kandidera (om ni nu inte lyckas övertala honom). Socialdemokratin behöver norrländska kandidater, men norrland behöver också socialdemokratiska ladamöter i Europaparlamentet, därför hoppas jag på ett "BRA" namn från norrland, annars riskerar man tyvärr missa en person på valbar plats. Får t.ex. Kalmar 2 på valbar plats så blir det verkligen strid på kniven...
Klart att det är viktigt med geografisk spridning av s-kandidaterna till EU-parlamentsvalet. Och då tycker även en "sörlänning" som undertecknad att det är rimligt med företrädare från Norrland.

Vad man då ur mitt och många kritiska EU-vänners perspektiv kan hoppas på är förstås att den person "Norrland väljer" ska våga "höja rösten" och inte okritiskt jamsa med i den utveckling mot ökad överstatlighet som EU nu är på väg mot.
@ Fredrik: Den vi nominerade är en manlig öppet homosexuell feminist. Han tar många poäng.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM