TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Blir Sverige ett enda stort naturreservat?
Hur mycket skog, mark och andra områden ska bevaras för att den biologiska mångfalden ska räddas? Om man ska tro vissa så finns det nog ingen annan möjlighet än att göra hela landet till ett naturskyddat område. Jag har länge sagt att det skyddas för mycket skog och det står jag fast vid idag om ännu starkare.

Däremot tror jag att man måste diskutera brukningsmetoder i högre grad än tidigare och att dessa måste kunna variera över landet. Här längs kusten ska man enligt vissa inte kunna göra någonting med skogen utan den ska vara till för fåglarna. Men oavsett om det är fåglar eller vad det nu är så människor och djur måste kunna samsas. Det samma gäller för rovdjur och andra djur. Man kan inte låta rovdjuren ta över utan stammarna måste hållas i schack. Sälen är ett annat djur som behöver begränsas i våra vatten om vi ska kunna fiska.


Vindelfjällen vill naturvårdsverket studera om det ska göras om till nationalpark istället för naturreservat och människorna blir självklart oroliga vilket jag har förståelse för då man redan nu upplever att man fått begränsningar när det gäller möjligheterna att överleva i bygden. Inga nationalparker ska kunna bildas mot kommunernas vilja då det är vi kommunpolitiker som har närheten till medborgarna och ansvaret för planeringar.

Ge istället kommunerna mer bestämmanderätt om vad som ska skyddas eller bevaras. Vi är beredda att ta det ansvaret och de statliga myndigheter som idag sysselsätter sin personal kan både minskas ner och eventuellt flyttas till de nya regionkommunerna som gått och väl kan ha ansvaret för den övergripande uppgiften.


* Snabb utveckling behövs
Blir det nu som vi hoppas och tror ges det bra förutsättningar för att börja förädlingen av Umeås centrala delar. Det finns bostäder som t.ex. på ön som det underlättas för även om vi nu inte ska prioritera biltrafiken dit utan premiera gång och cykeltrafik istället.


Men vi får också bygga mer bostäder och annan verksamhet som med detta underlättas. Sandåkernområdet, gamla området för godsbangården som flyttas ut, förädlingar i stadskärnan och inte på gårdarna, nya hus och lite högre sådana, staden mellan broarna, konstnärligt campus med mera med mera.


Löser vi trafiken med vägpaketet öppnas nya möjligheter att göra en bättre stad och att bygga staden mer miljövänligt. Det gör att vi kan leva miljövänligare med en bättre kollektivtrafik även om länstrafiken idag har problem med den upphandling som man gjort.

KORTA NOTISER

* Möte med facket
Åker till Skellefteå på distriktstyrelse idag men först ska jag medverka på ett frukostmöte med fackliga kollegor. Då ska jag bland annat berätta om vad som står för dörrarna den närmsta tiden.


* USA ett hot mot freden
Palin som är vice presidents kandidat är beredd att bli president är dagens nyhet vilket egentligen är en självklarhet då hon blir reserv. Däremot gör det mig mörkrädd att hon så enkelt är beredda att gå i krig med Ryssland och att hon tänker fullfullfölja USA:s krig i Irak. Hon är ingen duva utan en riktig hök.


* FRA
Riksdagen startar snart men det är tyst om vad motståndarna inom alliansen tänker göra för att riva upp Fra-lagen som dom sa när det blåste till storm mot lagen.


* Media behöver ny lagstiftning
Den lagstiftning som vi idag har för media är alldeles för klen. Ytterligare ett bevis på detta är på vilket sätt den familj som fick sina barn mördade och skändade i Arboga behandlades då bilderna på barnen återfanns på Pirate bay. Det är fruktansvärt att man kan göra så och dessutom sitta i TV och skylla ifrån sig.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM