TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag är jag i Kramfors med styrelsen för Botniabanan och ska se hela projektet från start i Kramfors och i mål i Umeå. Det är spännande att se detta från ovan och hur det blir sen när det är färdigt. Botniabanan kommer att bli ett verkligt lyft för norrlandskusten och ett miljövänligt alternativ.

 

Men till rubriken om blå dunster.


* Blå dunster 1
Anders Ågren säger i sin blogg i VK som svar till mig att jag borde torka vaxen ur öronen när jag inte hört honom kritisera alla de riktade statsbidrag man infört. Även om jag hade haft vax så är jag inte blind för jag kommer inte ihåg att jag sett någon blogg som går emot alla dessa riktade bidrag, inte heller någon insändare eller debattartikel för den delen heller. Jag vet att Ågren är emot riktade statsbidrag, men då gäller det att göra sin röst hörd.


* Blå dunst 2
Nu börjar effekterna av högerpolitiken komma med ökade kostnader för socialbidrag som följd. Det är inte oväntat då ersättningarna för arbetslöshet och sjukersättningarna har sänkts för att kunna sänka skatten för dom som klarar sin ekonomi ändå. Dessutom är det arbetsgivareavgifterna som finansierat detta, avgifter som nu sänks för att sänka skatterna för dom som har det bäst, trots att löntagarna avstått detta ur löneutrymmet. Högerregeringens budskap om att utanförskapet har minskat är en blå dunst. För uppsägningarna ökar när regeringens politik börjar ge effekt.


* Blå dunst tre
När militären ropar lite om att de har svårt att klara ekonomin då gör man alltid en ny säkerhetspolitisk bedömning och nu sägs det att försvaret ska få mera pengar. Då är det inte brist på pengar men när de går till sjuka eller arbetslösa då ska kostnaderna minska för att ge utrymme för att sänka skatterna för dom som har det bra. Tumskruven ska också dras åt ytterligare på de långtidssjukskrivna.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM