TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I USA tar staten över dom två största bolåneinstituten, Fannie Mae och Freddie Mac, som svarar för cirka hälften av bolånemarknaden. Det annonserades igår och nu stiger börsen uppåt. 100 miljarder dollar ytterligare ska pumpas in för att slippa en ekonomisk kollaps samt råda bot på det gigantiska kreditunderskottet som finns.


Men vad det är som har tagit åt marknaden då den blir glad när samhället tar över som i detta fall privata banker? Jämt annars är man emot att staten ska ta över och inte ett ord hör man från Svenskt Näringsliv. Det framstår som om det endast är välkommet då det passar sig att staten ska gå in och vad är det då för ideologi som styr?


Tydligt är i alla fall att det inte finns nog tydliga regler på världens marknadsplatser för banker när detta kan hända. Och dessutom när bolåneinstitut kan låna ut pengar som inte finns och därmed försätta världen i en ekonomisk kris. Jag kan förstå att detta svider i själen för alla de som tror att marknaden fixar allt.


För övrigt är det lite märkligt att regeringen väljer att sänka arbetsgivaravgiften, vilket inte går tillbaka till löntagarna. De som har avsatt medlen i avtalsrörelsen men som nu tillfaller arbetsgivarna.Nyemission o konkurs tillför pengar, spec konkurserna.
Konkurs innebär ju att någon annan får städa upp.
Så Statligt övertagande är likvärdig med en konkurs där ägaren smiter ut bakvägen rätt så oskadad.
Staten o småspararna tar nu över och tillför systemet pengar.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM