TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Homo på nya villospår
Homo stämde Umeå kommun för diskriminering trots att kommunen var positiv till en adoption. Det var en ledamot som motsatte sig adoptionen och reserverade sig därför mot beslutet. Kommunallagen säger dock att ledamöter har rätt att ha vilken uppfattning man vill och att man kan reservera sig mot beslut.


Nu är Homo på gång igen och denna gång ger de sig på landstinget. De vill att det ska vara lättare att få provrörsbefruktning för homosexuella par. När det gäller heterosexuella par bekostar landstinget konstgjord befruktning om det beror på sjukdom. Finner man ingen sjukdom som förklarar barnlösheten får man försöka själv i två till tre år innan man bekostar befruktningen.


För homosexuella som inte lider av sjukdom har man valt en liten annan lösning för att avgöra om man inte lider av sjukdom. Istället för att vänta i tre år får man bekosta tre inseminationsbehandlingar själva.


Frågan är om Homos sätt att förfara i dessa frågor gynnar homosexuella par eller om det snarare framstår som ett agerande från Homos sida för att övertyga om att myndigheten behövs.


* USA valet
Valet i USA är en märklig variant av demokrati. Först har man kampanjer för att få ihop pengar för att kunna kämpa om makten inom partierna. Sedan har man kampanjer när det gäller kampen mellan demokrater mot republikaner.


Det som nu är på tapeten inför valet är inte att man saknar sjukförsäkringar för 47 miljoner personer utan att vicepresidentkandidatens dotter är gravid. Ja, tala om stor valfråga. Men det är väl inte så konstigt att det finns 17-åringar som kan bli gravid. Det är heller inte så förvånade att hennes dotter vill föda barnet då man är emot aborter.

Det som istället borde diskuteras är vicepresidentkandidatens mycket konservativa inställning när det gäller abortfrågan men istället fokuserar media enbart på att dottern är gravid.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM