TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag ska vi vara i Storuman och ha styrelsesammanträde med regionförbundet. Då kommer vi att lägga förslag om höjda avgifter - detta därför att vi gick in med ett underskott vilket gör att det behövs mera pengar för samma verksamhet som tidigare.


Det är synd att inte landstinget förde över alla uppgifter och pengar som har med regional utveckling att göra till regionförbundet. Vänstern och alliansen kuppade igenom en nedskärning av anslaget till regional utveckling vilket kan tolkas som man är emot detta och även de nya regionkommunerna.


Den totala summan pengar som avsatts för detta ändamål måste ses som en fingervisning. Hade man vetat att det regionala organet landstinget som har beskattningsrätt för hela länet skulle börja perioden med att dra ner på pengarna hade i alla fall jag inte förespråkat en bildning av regionförbundet utan istället verkat för att gå på en regionkommun direkt.


Det innebär att det regionala organet med beskattningsrätt minskar sin andel för regional utveckling och att kommunernas totala andel ökar. Landstingets totala budget för regional utveckling måste ses sammantaget dvs. både landstingets och landstingets pengar i regionförbundet. Vänstern och alliansens agerade är därför ett motstånd mot regionkommuner trots att alla utom moderaterna länge varit klart och tydligt för.

Jag förutsätter att de överenskommelser som Umeå kommun har med landstinget om Norrlandsoperan och museet står fast så det blir väl att ta bort kollektivtrafik någonstans.

* Stakars studenter
Nu ska det bli fler personer som ska få möjligheten att studera till läkare. När arbetslösheten kommer farande brukar även fler vanligtvis ta chansen till utbildning. Frågan är om det blir så även denna gång då regeringens politik mot studenterna har varit direkt fientlig. Studiebidragen har legat stilla medan allt har blivit dyrare samtidigt som de som jobbar har fått jobbavdrag och lägre skatt. Vår framtid, unga och välutbildade, har fått stå tillbaka för att de som redan har ska få skatten sänkt.


* Trafikanarki
Det finns inga andra ord än trafikanarki då folk verkar sakna all sans och trafikvett. Det är många som inte vet hur man möts eller på vilken sida man cyklar på cykelbanor. Bilister i sin tur tror att cyklister som kommer och cyklar på övergångsställen har företräde vilket är fel. Det har Rune Pettersson den numera pensionerade trafikpolisen sagt och jag litar på honom. Hur många extra ton föroreningar som släpps ut för detta törs ingen säga. Lite bättre uppmärksamhet i korsningar för bilister skulle minska utsläppen.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM