TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

GE Capital flyttar
GE Capital Solutions lägger ner sin verksamhet i Umeå och flyttar den till Solna och man gör det för att sänka sina kostnader, 30 miljoner sägs det. Det som fördyrar skulle vara hyror resekostnader, it lösningar.


Ärligt talat skulle det vara intressant att veta om detta är hela sanningen. Behövs all personal eftersom de erbjuds jobb i Solna så är jag tveksam till att ytorna kan minskas i sådan omfattning, skulle tippa att löneläget är högre i Stockholm och rörligheten bland personalen större vilket brukar räknas som stora fördyringar. Däremot brukar företagen säga att det finns välutbildad personal i Umeå och inte så rörliga.

 

Visst kan resor fördyra men att 60 personers flytt skulle spara 30 miljoner har jag svårt att förstå, då sitter man med mycket överytor men det tror jag knappast. Hyresnivån i Stockholm är också högre.
Min personliga uppfattning är nog att den största orsaken är att ledningen bor i Stockholm och läser jag tidningarna rätt även den fackliga ledningen därifrån och då blir det så här.


Det här företaget köptes upp för ett antal år sedan och hette då Resonia Leasing tror jag och dåvarande VD har startat upp samma verksamhet åt Siemens här idag. Det här visar på att vi skulle behöva fler huvudkontor i Umeå då har knappast det här hänt utan verksamheten flyttas hit i stället.
De anställda erbjuds jobb där nere men det måste nog betecknats mer som ett spel för företaget och i kalkylen har säkert ingått att många kommer att stanna kvar i Umeå då det i många fall finns fler i familjen och man har hus och andra parten har jobb och det är inte lätt att få en ny bostad i Stockholm.


Vad som inte varit med i motiven är ekonomin för den här verksamheten i USA då man kan misstänka att det finns förluster i det amerikanska banksystemet.
Regeringens politik och lågkonjukturen slår nu mot jobben och de försämringar som man infört i arbetslöshetskassan slår hårt mot de enskilda och jag har svårt att tro att de som blir arbetslösa vill övergå till jobb med hushållsnära tjänster.


Regeringen har vaknat
Det tycker jag man kan säga när man återinför Komvux där man ska satsa på en del yrkeslinjer. Jag tillhör ju de som varit mycket kritiska till den neddragningen och tror fortfarande att den var fel och blir därför glad att man inser att man gjorde fel men använder motivet att nu är det lågkonjunktur.

Ska bli intressant också att se var den nya yrkeshögskolan kommer att förläggas. Utbildningen får inte bli så här ryckig vilket kostar pengar utan vi bör ha en långsiktighet i Komvux då det alltid kommer att finnas behov för vuxna.

Vindkraft
Vindkraft stör inte fåglarna är en av dagens rubriker. Den största studien som gjorts visar på försumbar risk för kollision.
Är det så märkligt detta nu då. Nej inte för mig vi som sett lite fåglar ser vilken bra syn dem ha och självklar väjer dem undan om de ser vindkraftverk. Inte ett enda dugg förvånad blir man. Luftledningarna anses i studien värre och jag tror själv att bilarna är ett ännu värre hot och tar död på många småfåglar främst.

Dessutom måste EU lösa frågan då man jagar dessa små flyttfåglar i många länder med hemska metoder som nät.
Trots att det visar sig att vindkraftverk så finns det ändå fågelskådare som anser att Holmön ska fredas. När blir man då trovärdig då elframställningen och dess miljöpåverkan med andra metoder troligen är mycket skadligare för fågellivet.

Thailand
Premiärministern i Thailand har utlöst undantagstillstånd i huvudstaden Bangkok för att få ordning i staden och slut på oroligheterna. Jag väntar med spänning på att få se om militären verkligen ställer upp bakom regeringen i detta läge.

Klimatförändringar
Det har varit ett hett ämne att debattera under lång tid. Visst har det blivit klimatförändringar och det snabbt för det är länge sedan vi hade en så kall sommar och höst

Arbetsmiljö
Nu ska det bli nya pengar från regeringens sida på arbetsmiljön och Littorin lovar 33 miljoner till arbetsmiljöverket. Samtidigt har man tidigare försvagat facket som ute på arbetsplatserna lagt mycken tid på arbetsmiljön och det kanske till och med var fel att lägga ner arbetslivsinstitutet som forskade om just arbetsmiljön och självklart behövdes det en arbetsmilöforskning. Däremot är jag fundersam över att budgeten nu presenteras genom på de stora tidningarnas debattsidor och att vi inte får allt i ett paket för att se helhetenDu Lennart

Jag tror att borgarna är så korkade att de inbillar sig att väljarna redan glömt bort de stora neddragningarna i komvux och på arbetsmiljösidan som de gjorde i början av sin mandatperiod. Nu gör de en mindre satsning på komvux och arbetsmiljön. Och därom kan man inte säga annat än : Sent ska syndaren vakna. Men detta är ju inte i närheten av de summor man drog ner verksamheten med tidigare.

Om de tror att väljarna ska se detta som en storsatsning så tror de fel.
Vad det gäller flytt av företag från Norrland till storstäderna så är jag övertygad om att de suger ut allt som går att få först och sedan flyttas de.

Det innebär att de företag som finns häruppe i Norrland skall vi vara extra rädda om.

Sedan vad det gäller företag som sköter en stor del av sin verksamhet med hjälp av datorer - var det inte så att vi för ett antal år sedan pratade om distansarbete? Vart tog dessa tankar vägen - det går att driva företag var som helst numera med de kommunikationsmöjligheter som finns och de datauppkopplingar som finns.

Jag är övertygad om att Du har rätt i dina farhågor om varför GE Capital flyttar sin verksamhet.

Och följden blir att arbetslösheten stiger i Norrland.

Jag har funderat mycket på var storstäderna skall få fram bostäder till alla norrlänningar som tvingas flytta?
Alliansen har trovärdighetsproblem. Nu när pensionärer som blev lovad att skatten inte skulle höjas , Ja de fattar bluffen när alliansen inte i samma mening sa att skatten skulle sänkas för övriga främst överklass.

Därutöver har pensionärerna drabbats av högkonjukturen på ett märkligt sätt, nämligen inflationen.

När det är högkonjuktur lär ju alla ska få det bättre, men för pensionärer, sjuka samt arbetslösa ter sig fenoment tvärtom.
Vad är det då för mening sträva efter tillväxt och högkonjuktur.
Nä tvärtom verkar vara det bästa på ålderns höst eller när nöden infinner sig i form av sjukdom , arbetslöshet.

Att man sedan genomför en massa beslut som sedan på nåt märkligt sätt ska återstälas men med finess, lär inte väljarna gå på. Det var nog finurilgt före valet att ha den strategin men när dagen kommer och det ska genomföras då fattar folk att alliansen bluffat med dem.

De har haft en otrolig hjälp av media en media som är
till övervägande delen borgelig .
Jag kollade Landets tidningar med realtivt hög läs och köpkrets Det är faktiskt himla svårt hitta socialistiska tidningar.
Den bästa tidningen är förståss Västerbottens Folkblad. Ledarsidan är fenomenal med skribenten Lars Boden.
dessutom tycker jag det är märkligt Skellefteå med egen socialdemokratisk majoritet har "norran" som lokal tidning och den finns i de flesta hem.
Men tidnigen är frisinnat liberal och mycket dyngpropaganda till alliansens fördel skrivs av deras ledarskribenter.
Varför är det så otroligt många borgeliga dagstidningar
när folket till 45% är sossar och borgarna är bara 38%
Mycket märkligt , Sossarna har ju dominerat i alla tider , detta trots medias kamp för att få borgeligheten i makt.
Egentligen borde det vara lag på att det ska finnas lika många sossedagstidningar som borgeliga blaskor.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM