TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag ska jag främst gå lite utanför vårt lands gränser eftersom det har påverkan på oss vad som händer

Utvecklingen i Ryssland
Det finns all anledning att fundera över vad som händer i Ryssland. De var snabba på att godkänna de två utbrytarrepublikerna som egna länder. Det är enbart två diktaturerna Syrien och Vitryssland som gjort samma sak. Ryssland håller på att skaffa ett system med lydstater och visst känner man att många Ryssar skulle vilja ha samma gränser som under Sovjettiden och man har haft svårt att acceptera det som skedde när kommunismen föll. Det är också svårt att få en bilda över vad den nye presidenten.

USA ingen välfärdsstat
USA är ingen välfärdsstat och man har inte skatter som finansierar välfärdspolitiken som i Europa. 2007 levde 37 miljoner människor i fattigdom och 46 miljoner saknade sjukförsäkring. De skatter man har används först och främst till att åka ut i världen och kriga och till försvaret i övrigt.


Inför det kommande valet så har framför allt demokraterna lite funderingar om en sjukförsäkring men man har svårt att tro den skulle komma. Däremot konsumerar man mycken sjukvård men förbrukningen ligger på den delen av befolkningen som har råd, 46 miljoner tillhör ett utanförskap.

Just nu härjar Gustav i Latinamerika och är på väg in mot den Amerikanska sydkusten och miljoner människor flyr för att rädda sina liv och dessutom så sätter den sina spår på republikanernas partikonvent,

Thailand
Jag brukar semestra i Thailand och har inte tidigare märkt de spänningar som finns där men nu har demonstrationer nått Phukets flygplats som varit stängd en tid. Misstanken finns hos mig att det ändå är militären som ligger bakom demonstrationerna på något sätt och att de hade svårt att finna sig i valresultatet. Militären och fria val har runt om i världen skapat spänningar.

I Tyskland har det skett en sammanslagning mellan den största banken och den tredje banken i storleksordningen som går samman och 9 000 jobb ska bort. Bankväsendet i världen har varit i gungning och inte minst i USA har staten tvingats gå in med skattepengar för att rädda det inte marknaden klarar av

Några kortisar
Hushållsnära tjänster
Jag tror det är bättre för Sverige och skulle säkra jobben för många företag, inte minst Volvo, s hyttfabrik i Umeå om man satsade pengar på transportbidrag i stället för att rikta all kraft på hushållsnära tjänster. Kostnaderna för transporter har skjutit i höjden med de ökade drivmedelskostnaderna.

Betyg i skolan
Forskningen tror inte på högeralliansens förslag om att betyg tidigare och fler steg i betygsskalan skulle ge bättre och duktigare elever. Det är endast 10 % av de professorer som svarat som tror på den iden. Vet inte om den diskussionen också kommer från felaktiga uppgifter och fel statistik.

Billiga ljus
Nu vill en del sätta stopp eller försvåra importen av billiga ljus från Kina för att rädda några jobb på någon ljusfabrik. Undrar föresten om inte de billiga ljusen gett en hel del jobb i handeln så vet vi egentligen fullt ut vad som ger fler jobb.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM