TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Bengt Silferstrand säger i sin blogg att Göran Persson har rätt som inte vill ha regioner. Jag har respekt för en åsikt men om jag inte minns fel så har åtminstonde två partikongresser sagt att det är den linjen som vi ska välja för att klara välfärdsuppgiften.

Jag tror inte det är bättre att förstatliga sjukvården, inte minst med de erfarenheter som finns från Norge.

Mera makt lokalt, men jag håller med Göran om en annan sak han sa på Kommek och det är att vi ska ha ett inkomst och kostnadutjämningssystem.

 

Kongresen är partiets högst beslutande organ och det är min bestämda uppfattning att vi ska lyssna på partiet, vad är en kongess annars till för och en kongress eller ett repskap ska vara vägledande för oss förtroendevalda som fått den hedrsamma uppgiften att verkställa vad partiet tycker på dess olika nivåerProblemet med sossarna är att de flesta av er som är rätt höga stirrar er för blinda på USA.
Nu är Mona där och resten av riksdagsledamöterna kollar USA med imponerande blick
Obama är hyllad av media i Sverige av politiker och av mycket folk enbart i Sverige.
Men lägg märke till att Obama har kanske mer högerpolitik än våran Reinfeldt.
Obama har t.ex. lovat skattesänkniongar för 95 % av det arbetande folket.
Att sedan folk saknar sjukförsäkringar är mindre viktigt.
Och a-kassa är oerhört lågprioriterat.
Mera Cuba mindre Bush brukar jag säga.
Och det sorgeliga är att sossarna blir mer och mer ett högerparti.


Lennart Holmlund: Jag håller med om att vi ska sluta titta på USA för det är ingen stat som sätter välfärden högt på dagordningen. 46 miljoner saknar sjukförsäkring
"Och det sorgeliga är att sossarna blir mer och mer ett högerparti."

Visst är det så. Vilket parti avreglerade elmarknaden? S var det. Nu ser vi vilka enorma kostnader som elförbrukningen utgör. Kapitalet har tagit över elmarknaden fullständigt. Satt häromdagen och räknade på vad elkostnaden för några sommarveckor kostar i fritidshuset. Sammantaget kostar varje kilowatt mellan 2, 50 till 3 kronor. Vattenfall är leverantör. Deras enorma miljardvinster får nu småfolket vara med och betala till. Så var inte tanke en gång i tiden när eldistributionen byggdes upp under kraftverkstiden. Dessa goda tankar har blåst bort med kapitalets erövringar. Då höll kapitalet sina fingrar borta. I dag har de tagit hela syltburken och mera därtill.

Prisutvecklingen stämmer mycket illa med vad som utlovades från S tiden före avregleringen l996. Tänk så billigt det skulle blir när avregleringens dagar randas. Så var det politiska budskapet vid den tidpunkten. Nu är det något helt annat.

Trovärdighet - är en bristvara i politiska sammanhang.


Lennart Holmlund: Visst kan man ifrågasätta om resultatet av avregleringen blev det man hoppats på men energibristen har blivit större och större och då stiger priserna.
Hos oss har vi kvar elnätet i vårt energibolag och eftersom ajg har stugan i vattenfalls distrubitionsområde så vet jag att vårt energibolag har mycket lägre kostnader för nätet.
Sedan så tycker jag att vi gick ifrån vad vi sa i folkomröstningen av kärnkraften 1980 och sålde oss till miljöpartiet, centern och vänsterpartiet vilket gjorde att vi började avveckla kärnkraften. Bristen gör att priset stiger
Kongressbeslut i all ära men även sådana måste kunna diskuteras och ifrågasättas. Särskilt viktigt blir ju en sådan analys när vi kan konstatera att den politiska mellannivån saknar folklig förankring. Och det är väl ändå för folkets bästa vi är till.

Nej, i stället borde vi pröva vägen med att förstärka den kommunala nivån, så att våra kommuner får tillräckliga underlag för t ex den primärvårdsservice som flera regioner idag bevisligen inte klarar av.

Och nog borde vi väl kunna vara överens om att de stora specialistsjukhusen borde vara en statlig angelägenhet.

http://www.s-info.se/silfverstrand


Lennart Holmlund: Det är väl så a ska man vara riktigt ärlig så skiter medborgarna i nivåerna då man enbart är intressaerad av att det fungerar. Jag tror inte det fungerar med statligt ansvar för specialistvården och risken är att man skyfflar problemen på varandra. Förstärk gärna kommunerna men jag tror inte Sverigen är mogen för en ny stor kommunreform. Nu handlar ju regionfrågan också om att föra bort besluten från statliga tjänstemän på länsstyrelsen till förtroendevala vilket stäreker demokratin
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM