TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Det nya utanförskapet
Fler och fler ungdomar får det sämre och sämre ekonomiskt. Allra sämst är det för ensamstående mammor. Det är inte direkt förvånade då politiken har gått ut på att sänka skatterna för dom som redan idag ligger på den bättre halvan ekonomiskt. Försämringarna i våra trygghetssystem slår också igenom och påverkar. Även boendekostnaderna för dom som ska skaffa sig ett boende inverkar.

 

* Utrotningshot
En nyhet igår var att skolgårdarna är utrotningshotade på många ställen då marken används till annat som byggnader, parkeringshus och platser där föräldrarna kan stanna bilen för att lämna sina barn. I Umeå har vi valt en annan väg och försöker skapa bra skolgårdar. Bland annat ska Grubbeskolans nya invigas och Teg är ett annat exempel.


Jag vet jag inte hur det är generellt sett på friskolorna men nog finns det skolgårdar för framförallt de små barnen som har en karg miljö. Att vi i de kommunala skolorna satsar pengar på bland annat skolgårdar som faktiskt kostar en del pengar är att vi tror det är viktigare att ge barnen en bra utemiljö i skolorna före att sänka skatten. Barnen måste få kosta för det är dom ska ta över i framtiden.


* Nära till beslutsfattare
I Umeå har vi valt att ha kommundelsnämnder vilket är ett resultat av de tidigare var egna kommuner och numera kommundelarna Sävar, Holmsund och Hörnefors. En del förespråkare har hävdat att det är en dyrare och dubbel organisation, samt att det skulle bli billigare i nuvarande förvaltningar och nämnder.


Jag är inte alls säker på att så är fallet. Däremot är det inget absolut krav på att  förvaltningarnainte kan samordnas och att man ändå har kvar kommundelsnämnderna som kommit till för att värna demokratin. Att en del partier nu och tidigare inte har sina representanter boende i kommundelen är däremot inte bra för det är just det som är den stora vitsen med att politikerna ska ha närheten till väljarna.

 

Det kanske är dags att diskutera ett valbarhetskrav om vi i framtiden ska ha kommundelsnämnder, vilket har varit en utgångspunkt från vår sida.Bra inlägg om skolgårdarna

Det är något vi ska komma ihåg att visa i våra informationsblad till föräldrar och elever inför nästa läsår.

Det är ju faktiskt numera väl känt att ungarna lär sig bättre om de har en bra utemiljö där de kan rasa av sig på rasterna. Alla grundskoleungar borde få ha en skol-skog!

Instämmer till fullo vad du skriver o citerar gärna ditt yttrande: "Barnen måste få kosta för det är dom ska ta över i framtiden"
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM