TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Folkpartiets Jan Björklund har länge kört en mycket aggressiv kampanj mot den svenska skolan. Det finns många exempel på detta och vi är säkerligen många som tycker att han har fått fara med otaliga osanningar.

Jag brukar ibland, å min sida, kritisera media och på vilket sätt dom synat Folkpartiet. Till min stora glädje ser jag nu att Sveriges Radio har gjort en ordentlig genomgång av hans påståenden om vad som är sant och inte sant.

Men när det gäller rubriken ”gnälliga folkpartister” – känns det som om att en gnällighet genomsyrar Folkpartiet i hela landet just nu. Umeå är inget undantag vilket också kunde höras i gårdagens fullmäktige samt synas i Britt-Marie Lövgrens blogg där hon gör sina egna tolkningar.

* Flyget i kris
Flygbranschen är i kris och bolagen gör stora underskott i sina försök att konkurrera ut varandra. Det kan komma att innebära problem för oss som bor utanför storstäderna. Komatsu Forrest har även aviserat att de ska flytta sitt centrallager från Umeå till en annan plats, till en internationell flygplats. I motivet sägs att det beror på att turerna till Umeå har minskat.

Byggandet av Botniabanan kan aldrig ersätta flyget för vissa typer av transporter men samtidigt bör flygbolagen varken ha monopol och/eller försöka ta död på varandra såsom nu. Konkurrens är bra men det finns gränser när hela branscher kan slås ut och det får inte ske med flyget.2008-08-26, 16:23  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM