TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Demokratin lever den?

Igår hade vi kommunfullmäktige som är det direktvalda lokala parlamentet.

 

Den revolutionära trotskisten Jan Hägglund från Rättvisepartiet socialisterna (som uteslöts ur socialdemokraterna på 1970-talet och som sedan gick fram med en valsedel som det stod socialdemokraterna på där man bl.a. tog mitt namn och satte längst upp på valsedeln för att vilseleda väljarna) stod länge och orerade i fullmäktige igår. Hägglund pratade om vilka fel som han menade fanns i den utredning som Vägverket gjort när det gäller det statliga vägarna i Umeå.


Rättvisepartiet hade även en motion om att en folkomröstning gällande en tunnel efter E4:an skulle hållas. Ett förslag som inte finns överhuvudtaget. Vägverket har ansvar för allt byggande av europavägarna. De har sedan länge förkastat förslaget av flera skäl. Dels av ekonomiska skäl då förslaget är dubbelt så dyrt samt att det inte har funnits pengar som räcker till för de behov som finns redan idag. Ett annat skäl är att det ger mer utsläpp och vi har fått statens order om att minska dessa.

Men att som Jan Hägglund stå och mässa om en sak som inte finns som ett reellt alternativ och som aldrig kan komma ifråga är ett hot mot demokratin,  kanske är det de kaoset som man vill nå i god trotskistisk anda.


* Alliansen mot jämställdhet
Igår på fullmäktige fattade vi också beslut om att kommunen ska sätta samma regler vid upphandlingar inom äldreomsorgen som i egen regi, nämligen målet om att heltid ska vara en rättighet och deltid en möjlighet.

 

Förslaget möttes av ett kompakt motstånd från alliansen och inte minst från Britt-Marie Lövgren. Det är tråkigt när ett f.d. kommunalråd står i talarstolen och påstår saker som inte är sanna.

 

I förslaget finns inget förbud mot deltider, inget förbud mot samarbete mellan kommunen och de privata företagen och inget förbud om att man ska kunna ha två deltider som ger en heltid. Detta bara för att ta några av de saker som vissa ledamöter hängde upp sig på i debatten, saker som inte ens är sant.

 

* Elevers inflytande
En annan fråga som diskuterades ganska länge var en interpellation från alliansen. Frågan handlade om huruvida jag och Margareta Rönngren tycker det är lämpligt att höra elevernas synpunkter om vad de anser om sina lärare. Även i denna debatt blandades äpplen och päron.

 

Jag tycker det är märkligt att man inte vill höra vad eleverna tycker så att man får deras syn på hur lärarna fungerar. I andra verksamheter har vi gjort och kommer att arrangera brukarundersökningar. Varför ska skolan vara undantagen detta?

 

I denna debatt blev jag glad att Edvinsson (c) inte deltog i de angrepp som en del alliansledamöter höll mot elevernas möjligheter att få ge sin syn på de som ska forma dess framtid.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM