TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Är fortfarande kvar i Malmö med ett styrelsemöte för Kommuninvest efter kommek mässan. Det har varit många och hjärtliga gratulationer från kollegor oavsett partifärg från hela landet över utmärkelsen årets tillväxtkommun och även stort intresse för alla andra utmärkelser som vi fått och man är väl insatt i varför vi varit så framgångsrika.


En som däremot är sur som ett rötägg över framgångarna är Britt-Marie Lövgren om jag läser i hennes blogg från gårdagens VK.
Jag är dock inte förvånad över hennes reaktion den var väntad där hon använder ord som aldrig sagts. Hon reagerade också mot det tänkta befolkninsmålet på 200 000 som är samma tillväxtakt i % som de tidigare 45 åren.

Hon vill minska på tillväxtakten och vi kan ju bara se vilken tillväxtakt våra jämförbara kommuner har, ungefär som vi skulle behöva vara för att bli 200 000. Däremot har mina kollegor samma bild i sina egna kommuner över folkpartiet, ett gnälligt gäng över hela landet

Göran Persson
Han var här och som vanligt höll ett bra anförande i sin nya roll som konsult även om han kallar sig bonde. Däremot delar jag inte hans åsikt i regionfrågan där han vill titta på ytterligare alternativ med bara två nivåer kommun och stat där kommunerna skulle få stora delar av sjukvården vilket förutsätter som han sa kommunsammanslagningar och staten ta hand om sjukvården.


 

Resonemanget gick ut på att sjukvården skulle komma för långt bort från beslutsfattarna men jag tycker det är längre bort om den förstatligas. Jag tycker också hans resonemang att staten i regionfrågan skulle överföra infrastrukturen till regionerna är fel då den ska ligga kvar på staten däremot ska ju planeringen av den regionala infrastrukturen skötas regionalt.


Däremot går det inte att undvika att ge honom beröm för att fullständiga övertygelse om att inkomst och kostnadsutjämningssystemet är en viktig grundbult för den kommunala självstyrelsen.


Lite oväntat var det för mig att han tycker vi ska jobba för breda politiska lösningar ute i kommunerna då han trodde det missgynnar kommunerna och kostar pengar med alla dessa majoritetsbyten. I Umeå jobbar vi ju för breda lösningar om än inte i alla frågor. Men överraskande var det att han tyckte så.


Inte oväntat kom också ett inlägg med kopplingar till bibeln och det var när han pratade ekonomi och citerade att i bibeln fans det skrivet om detta med 7 feta och 7 magra kor och i vårt fall kan samma sak sägas om konjunkturen

Han inledde också med att ha läst deltagarförteckningen och tyckte att det var ovanligt många revisorer där och att vi är på väg in i ett samhälle där det viktigaste är att söka fel och att konstitiuonsutskottet i riksdagen snart är det viktigaste utskottet och det är ju bara att hålla med om att felsökandet får alldeles för stor plats

Sjukskrivna hamnar hos fogden
Hälften av de som får skuldsanering är människor som är sjukskrivna och sjukskrivning är en mycket vanlig orsak till betalningsproblem och därför hamnar man hos kronofogden. Det här kommer självklart att öka ytterligare med de nya reglerna i sjukförsäkringen. Regeringens politik kommer att sätta många sjuka i en besvärlig ekonomisk sits för när man beslöt sig för en bostad som exempel så räknade man med att kunna göra rätt för sig om man blev sjuk. Regeringens politik ger dock mera sysselsättning för kronofogdarna

Befolkningskris i Europa
Befolkningen i Europa kommer att minska med 50 miljoner människor under en 50 årsperiod beroende på låga födelsetal. Däremot tror man inte på minskning i Sverige om vi har kvar samma välfärdssystem som idag och varför det skulle gå bra är just detta med barnomsorgen. Ännu ett bevis på att välfärdssystem som finansieras via skatter gynnar utvecklingenFörnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM