TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag har idag på förmiddagen varit och tagit emot ytterligare ett pris som vi har fått till Umeå kommun. Och jag kan snart inte räkna dom alla såsom det är skrivit i en gammal psalm. Några av priserna är kvalitetskommun, it-kommun, skulpturkommun, bästa stad för homosexuella, Europa-pris och Fn-pris för biblioteket. Det sistnämnda priset var FN:s pris för bästa innovation i världen inom offentlig sektor och nu idag Årets tillväxtkommun. Priset delas ut av Arena för tillväxt.


Självklart har detta stor betydelse för oss i kommunen och förutom den motivering som finns lite längre ner i bloggen så tror jag att det är den långsiktiga målsättningen som har givit resultat. För oss är tillväxten avgörande då det är den som ger mer resurser till den offentliga sektorn. Det är också den som gör att vi kan se framtiden an och förhoppningsvis bli kulturhuvudstad 2014.


Kanske inte helt oväntat så har jag definitivt ingenting emot det som står i den sista raden av motiveringen; att vad som hänt visar prov på politiskt ledarskap vilket jag tar åt mig av. Det tycker jag att alla andra som också vill se ett växande Umeå och som har tillväxt som mål ska göra.


Jag har haft förmånen att få leda vårt parti i Umeå men vi har gjort mycket i kommunen för att få tillväxten som mål i stort samförstånd, även om vi ibland bråkar lite grann men det tillhör politikens villkor. Huvudsaken är att vi har modet att samlas.


Jag vill också, än en gång, ge ett stort tack till alla våra företagare som vill utveckla verksamheten i vår kommun. På samma sätt vill jag tacka alla kommunala tjänstemän som inser att om dom jobbar för tillväxt i kommunen. Ni ska alla ta del av detta pris.


Jag avslutar detta långa inlägg med att citera den motivering som finns bakom priset till årets tillväxtkommun och ser att långsiktighet ger verkan. Så här lyder Arena för tillväxts motivering:

”Umeå kommun tilldelas priset Årets Tillväxtkommun 2008 för sitt långsiktiga och samarbetsinriktade arbete med att skapa tillväxt.

Umeå har utvecklats från att vara en slumrande residensstad via expansiv universitetsstad till att idag vara en mångfacetterad regionhuvudstad med största industrisektorn i Norrland och en expansiv tjänstesektor. Sysselsättningen i det privata näringslivet har vuxit med mer än 30 procent på 10 år och är idag större än den offentliga sektorn i antal sysselsatta. Sedan början av 60-talet har befolkningen fördubblats och Umeå är i dag en av Sveriges tio största kommuner och den största norr om Uppsala.

Framgångarna för Umeå finns i ett uttalat samarbete med näringslivet och universitetet, att man vågat planera för tillväxt och satsa resurser. För att lyckas med utvecklingssatsningar krävs i grunden goda utvecklingsförutsättningar – vilket Umeå har – men också politiker och tjänstemän som är omvärldsorienterade och pragmatiskt stimulerar nytänkande i den kommunala organisationen.

Umeå har också tagit på sig den regionala ledarrollen och aktivt drivit samarbetet i Umeåregionen. Tillsammans har man ett nära samarbete kring utvecklingsfrågor, turism och gemensamma tjänster.

Politikerna i Umeå vill att Umeå ska växa och ta nästa steg i utvecklingen. Visionen om ett befolkningsmål om 150 000 invånare till år 2050 är tämligen unikt och visar prov på politiskt ledarskap och ambitioner att skapa tillväxt."2008-08-20, 11:06  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM