TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Stormaktsövergrepp
Återigen har vi sett hur en supermakt, denna gång Ryssland med våld överfaller ett litet land som Georgien. När man nått alla militära mål i detta fall att befriat en av två utbrytarrepubliker då godkänner man fredsavtal. Mönstren upprepas frän det kalla kriget och Ryssland verkar ha återfått stormaktsdrömmar efter kommunismens fall. Tidigare har vi sett hur USA överfaller andra stater som en form av världspolis. Detta känns oroande och håller dessa två på att dela upp sina intresseområden som under kalla kriget.

Umeå blev utan
Det har bildats en ny pensionsmyndighet när premiepensionsmyndigheten och försäkringskassans pensionsverksamhet slås samman enligt ett regeringsbeslut i våras. någon lokalisering till Umeå blir det inte utan den hamnar i Stockholm, Gävle, Halmstad, Karlstad, Luleå, Sundsvall Visby och Växjö. Har allianspartierna gjort något för att Umeå skulle vara aktuell? Svaret är nej.


Vi har tidigare drabbats negativt på grund av nedläggningar och förändringar men inte fått några nya jobb i stället av statlig verksamhet. Det som skapas får vi ordna själva för att få tillväxt. Det känns som om att det går för bra för oss och att vi har för bra tillväxt och därför inte kommer ifråga av regeringen. Ska regeringen effektivisera verksamheter borde man inte glömma orter som har en bra och välutbildad arbetskraft och där det är lätt att nyrekrytera.

Röj upp Umeälvsstranden
Det är väl känt att jag brukar ta långa promenader efter älven och gjorde det igår. Skönt och hälsosamt är det och det blir flera möten med många människor. Det finns dock en sak som retar många Umebor eller andra man träffar och det är varför vi fullständigt skiter i att röja upp efter älvstranden så att man överallt ser älven i stället för en massa sly som det är på många ställen. Jag säger att jag helt håller med men att det inte ligger på mitt bord men vi måste nog samla ihop krafterna och röja upp så folk får del av den vackra älven.

Märkligt EU, beslut
Visst är det fullständigt fel av EU att sätta importförbud för bland annat Brasilianskt nötkött för att skydda den egna överproduktionen av livsmedel. Detta har gjort att maten blivit mycket dyrare och oxfilé på väg att åter bli en rätt för oss som tjänar lite bättre. Varför ska vi ha sådana regler i dagens läge är det svårt att förstå. Det är fel att inte få handla billigare mat och nog är det bra mat där oxarna får gå ute året om och beta på vida ängar.

Löven premiär.
Igår spelade Löven sin första match för säsongen. Till min stora glädje verkar det vara som om juniorfemman med ungdomar från egna led varit bäst. Det är så idrott ska bedrivas genom att ha en bra ungdomsverksamhet som skolar nya spelare och då ska de också ges chansen att få spela och att Löven i fortsättningen inte åter går in i ett system med att köpa de spelare som är på väg in i att pensionera sig i sporten. Ge ungdomarna chansen att få spela och utvecklas så tar dem den och vi kan börja drömma om elitserien igen
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM