TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det blir korta nätter så här i OS tider då tävlingarna börjar så tidigt svensk tid. Simningen måste man vara uppe riktigt tidigt för att få se finalerna. I dag får vi glädja oss åt en hedrande silvermedalj som Emma Johansson vann i linjeloppet. Cykel är dock en sport som är svår att förstå då man inte kan taktiken, men spännande är det och visst förstår man att musklerna är ganska stumma efter flera timmars cykling.


Motionera om FRA-lagen Mona Sahlin
Debatten om FRA- lagen går vidare och både Fredrik Reinfeldt och Jan Björklund har varit ute och försvarat lagen inte minst med hänsyn att man behöver den för att ha koll på ryssarna. Flera moderata kommun och regionpolitiker hade i förra veckan en debattartikel där man ville att man skulle lyssna på folket och förändra lagen som mött så kompakt motstånd ute i landet och bland många och främst bland unga.


Tyvärr så fanns inte moderate gruppledaren i Umeå med som undertecknare av artikeln, men han är väl för rädd att gå emot sin ledare Fredrik Reinfeldt
Det kommer nog inte att ske och det är även flera folkpartister som har sagt att man vill riva upp beslutet och göra om det och Maria Brömster från länet är en av de ledamöter som fått bondånger över sitt beslut.

 

Jag tror inte att de kommer att göra något så den enda vägen att gå är att Mona Sahlin och den socialdemokratiska riksdagsgruppen lämnar in en motion som handlar om att riva upp lagen och göra den annorlunda. Då får vi se om de borgliga ledamöterna står för sina ord vilket jag själv inte tror de kommer att göra. Ställer några upp så ska det ju finnas en riksdagsmajoritet mot nuvarande lag2008-08-10, 12:17  Permalink
Andra bloggar om:  


Mona utlovade i sitt sommartal igår att en motion kommer lämnas om ett upprivande av FRA-lagen.


Lennart Holmlund: Jag vet detta nu men när jag skrev min blogg så hade hon inte haft något sommartal. men det är ändå bra och det blir intressant att se hur alla folkpatister som i efterhand ångrat sig även om jag är övertygad om att partipiskan kommer att vina
Det är positivt att (s) nu vill riva upp lagen.

Men det får inte bli en ny lika integritetskränkande lag.

Problemet ligger i internets struktur, och att FRA ska få tillgång till inhemsk svensk internettrafik. I det ögonblick som FRA får tillgång till trafiken, och granskar den, så sker integritetsintrånget.

Läs gärna:

http://tinyurl.com/FRALeoKBBild
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM