TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Idag eller redan nu på morgonen bär det av upp till Piteå och ett besök på Noliamässan i samband med ett ägarmöte i Norrbottniabanan. Umeå och Piteå kommuner äger mässbolaget tillsammans och mässan är en av de största mässorna och brukar vara väl värda ett besök. Jag tycker stora mässan har utvecklats de senaste åren inte minst i Umeå och det blir intressant att se hur det ser ut i Piteå.


Sedan vi gjorde om mässbolaget så finns betalas inga underskottstäckningar till bolaget och dem som fanns tidigare var till att täcka fastighetsunderskotten för hyrorna för den övriga tiden har haft svårt att täcka de kostnaderna som det är för lokaler som mest används för idrottsändamål. de partier som ibland tycker att kommuner inte ska äga bolag har däremot aldrig agerat mot en utförsäljning av Nolia som en gång i tiden övertogs då det privata alternativet inte höll.


Argumentera mot Sverigedemokraternas politik
Igår höll detta främlingsfientliga parti ett torgmöte här i Umeå för att locka till sig medlemmar och sympatisörer. Vi har kunnat hålla dem utanför de politiska församlingarna hitintills och har den målsättningen även inför framtiden.
Tyvärr var det vad som i media kallas vänsteraktivister som störde deras möte ordentligt på många olika sätt så de hade svårt med mötets genomförande. Att agera på sånt sätt och sabotera möten ger bara reklam till dessa främlingsfientliga grupper och är ett ingrepp i demokratin och demonstrationsfriheten.


Det kan inte vara annat än kommunistiska element som beter sig på detta sätt för att skapa kaos. Missnöjes och främlingsfientliga partier ska mötas med argument och jag har så svårt att tro att de skulle få så många röster om deras politik avslöjas och de inte fick stå emotsagda med sina inövade fraser. Det bästa sättet är att tala om vad deras politik står för då de inte gör detta själva Vi skulle inte sätta oss och göra upp med Sverigedemokraterna om de kom in i de beslutade församlingarna och här hoppas jag på bred politisk samsyn om att dessa krafter inte ska ges ett politiskt inflytande.


Utanförskapet ökar
De senaste månaderna har utanförskapet ökat och fler och fler står utanför den ordinarie arbetsmarknaden, en ökning med 12 000 personer på någon månad. Effekterna av högeralliansens politik börjar efter två år få genomslag. Göran Persson gjorde misstaget inför valet och pratade om jobben och sa att de kommer vilket de gjorde men det var inte tillräckligt klart för väljarna.

Städa efter dig!
Det har skrivits en hel del om nedskräpningen i Umeå och visst är det illa men den fundering vi bör ha är varför människorna inte tar sitt ansvar. Jag tycker att dom som skräpar ner borde bötfällas för det är olagligt. Hur kan man bara lämna allt efter sig? Nu ser det inte bara skräpigt ut i städerna utan åk ut på landet så får du se hur det ser ut. Det är massor med gamla bilar och annat skräp runt många fastigheter och där får man verkligen fundera över varför folk vill ha så skräpigt på sin egen tomt.

Golf en krisbranch
Har en känsla av att många golfbanor har en mycket besvärlig ekonomisk situation och på en del ställen har till och med kommunerna varit med och tagit ansvar. Jag är helt övertygad om att det finns en överetablering av golfbanor i Västerbotten och att några kommer säkert att gå i konkurs för jag har svårt att tro att medlemmarna vill öppna plånboken ytterligareEn gång per år ökar arbetslöheten i Sverige. Detta händer varje år och har hänt varje år ända sedan allmän skolplikt infördes. Det händer över en natt. Vad kan det vara?

Jo det beror på att folk slutar skolan i juni. Sedan går de till arbetsförmedlingen. Det känner du väl till. Du är ju en gammal man som måste ha upplevt detta många gånger om.

Vad gäller SD är det ett invandringskritiskt parti. Är du nöjd med dagens massinvandring? Ser du fram emot att åldras? Anser du att Sverige prioriterar rätt, när vi skickar somalier på betald semesterresa, samtidigt som vi drar in på maten till våra äldre?

Själv ser jag att Sverige aktivt håller på att förstöras. Våra pensioner urholkas av invandrares bidragskrav. Våra skolor förstörs och blir allt sämre ju högre andel invandrare som går där. Gatorna är inte trygga. Barnfamiljer flyr från städerna.

Det kommer ta tid innan Umeå drabbas lika hårt som Malmö, men den dagen kommer. Här har vi 35% invandrare. Våldet är enormt. Äldre vågar inte gå ut. Det är hemskt och blir bara värre.

Läs gärna Sydsvenskan.se någon gång så får du se vad jag menar.

15 åriga bankrånare, folk som skjuter från mopeder med riktiga vapen (inga luftpistoler alltås) på förbipassernade. Skolor sätts i brand nästan dagligen.

Jag är ytterst missnöjd med dagens invandringspolitik.


Lennart Holmlund: Om du läser mitt inlägg så säger jag att man ska inte störa en demonstration som det gjordes i Umeå. Man kan alltid diskutera invandrarpolitiken och visst finns det brister i den men vi har aldrig haft den välfärdsstat som vi haft om vi inte tagit emot invandrare, vi har inte haft tillräckligt med folk för att klara av de jobb som funnits i industrin.
Många av de du kallar invandrare är politiska flyktingar som förföljts i sitt hemland av olika orsaker och jag är helt övertygad om att vi ska ta emot flyktingar men sedan ska vi se till att de så snabbat som möjligt komemr ut i jobb, där tror jag vi har gjort fel tidigare
Tobias Lindgrens inlägg är borttaget, då han är spärrad på annan IP-adress.
Hejsan Lennart

Jag har aldrig förstått vad ordet utanförskap innebär. Jag trodde att det var ett uttryck som moderaterna hittat på för att stigmatisera folk som inte lyckas få heltidstjänst eller de som är utbrända, långtidssjuka och även studerande som försöker kompetenshöja sig etc

varför använder du det lennart


hälsningar från britta
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM