TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Hur kommer det att gå för kommunerna?


Den frågan är i högsta grad aktuell och då tänker jag på den kommunala ekonomin. När vi gjorde budgeten som togs i juni för nästa år så gick vi på regeringens prognoser om sysselsättning, arbetslöshet och lite andra siffror.


Nu vet vi att redan för innevarande år så finns det ingen tillväxt alls och eftersom alla kommuner räknat annorlunda så kommer dessa siffror att slå på den kommunala ekonomin detta år men även nästa och för många kommuner kommer det i stället att bli underskott och som en följd nedskärningar.


När arbetslösheten ökar så är ersättningsnivåerna lägre för dem som är arbetslösa men över 500 000 har lämnat A-kassan och orsaken är självklart regeringens politik som inneburit mycket högre avgifter till A-kassan och blir man arbetslös så är det kommunerna som får betala ut socialbidrag eller försörjningsstöd som det numera heter.


Regeringen har också sänkt ersättningsnivåerna i sjukförsäkringen som också gör att många får svårare att få ekonomin att gå ihop och på sikt faller ju 60 000 människor ur sjukförsäkringssystemet och de som inte får jobb eller pension kommer att behöva mat och andra saker för att överleva och då kommer försörjningsstödet som ett brev på posten och det drabbar den kommunala ekonomin.


Skattesänkningar för dem som har det bäste gör att den kommunala ekonomin kommer att få det svårare framöver och då är det socialtjänst och skola som står för över 80 % av kostnaderna som riskerar att drabbbas.


Gå på bokade tider
I gårdagens Nordnytt som man nu kan följa tidiga mornar i repriser eller på nätet berättades att det kostar landstinget i Norrbotten runt 20 miljoner per år att personal står och väntar på patienter som inte kommer till bokade tider hos folktandvården. Hur det ser ut i Västerbotten och resten av landet vet jag inte men det finns säkert.

Detta är felanvända pengar och måste åtgärdas dels genom att kräva betalning men är det så att en 6, 7 personer ständigt står och väntar på folk som inte kommer går det väl för allt i värden att boka lite tätare med besöken. Visserligen kan de under tider bli folk som får sitta och vänta men heller det då det finns behov av att laga tänder
Och risken finns väl att det är lika inom sjukvården trots långa köer.

Oro i Kina
Inför OS är det många frågor om vad som hänt i Kina med mänskliga rättigheter. Nu ser vi att sker attentat även i Kina och senast i går skedde ett i nordvästra Kina då 16 poliser dödades i en attack som enligt TT har gjorts av islamistiska grupper. Jag har haft upp det i min blogg tidigare att här har muslimerna värden runt en viktig uppgift att stoppa dessa fanatiker för att är risken för religionskrig uppenbar värden över2008-08-05, 07:09  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM