TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Märkliga media.
Idag ska jag ge två bilder hur märkliga media är och egentligen skulle det intressanta vara att kunna spela upp en hel intervju så ni fick höra vad som sägs och vad som sänds eller skrivs.


Börjar med VK:s intervju angående Rolf Thomassons flytt till Malta. För det första är det två år sedan han gick i pension och vad ska jag som kommunalråd ha för åsikt om vart folk flyttar. Vi lever inte i ett gammalt kommunistland och folk får flytta dit man vill, Eu skulle underlätta den fria rörligheten.


Den andra frågan är varför det är intressant vart en pensionär flyttar och varför, det är dock fler som flyttar in till Umeå än ut, varför?
Tv4 gjorde en telefonintervju om varför vi inte hade dykare anställd i brandförsvaret och här tycker jag att redaktionen och reportern redan i förväg bestämt sig för att dykare i brandförsvaret var den absolut viktigaste insatsen att göra. Jag kommer inte ens ihåg att brandförsvaret under mina 20 år framfört dessa önskemål utan ytterligare en station har ansetts som viktigaste åtgärden.


Vi har inte många gånger per år det behövs dykare och de får hyras in. Visst är det hemskt när folk drunknar men skulle dykare rädda liv? Ni fick ju höra ett kort klipp av samtalet och jag menar att om vi ska satsa mer på att rädda liv så är det helt säkert rökningen som ska bekämpas. Döden i lungcancer har ju gått om döden i bröstcancer och vi vet att lungcancer kommer bland annat av rökningen så ur livräddningsinsats är rökbekämpningen viktigare och förhållandet drunkning lungcancer är säkert 1 på 1000.

Regeringen inför utanförskap
Om ett och ett halvt har 60 000 av dem som är sjukskrivna idag inte rätt till sjukförsäkring och enligt en ny prognos kommer 20 000 av dem att få lämna sjukförsäkringen vilket är dubbelt så många som man räknat med. De kommer att tvingas bli socialbidragstagare och kommunerna får stå kostnaden för att regeringen skulle ha råd att sänka skatterna för de rikaste. Regeringen skulle minska utanförskapet men det här ökar det. Regeringens politik slår igenom undan för undan

0 tillväxt
Under andra kvartalet var det ingen tillväxt i vårt land och på helår räknar man med 0,7 %. Det här kommer att slå hårt på många sätt och kommunerna kommer att få mindre skatteintäkter än beräknat. Arbetslösheten kommer också att öka samtidigt som räntor och inflation ökar. Jag har tagit upp detta i bloggen tidigare och regeringen gör ingenting för den ekonomiska politiken. Nu har till och med företagarna vaknat till och ser vad som händer med alliansregeringens politik. Nu börjar regeringens politik slå igenom fullt ut och utanförskapet ökar med ökad arbetslöshet och förändringar i sjukförsäkringen.

En tung lördagsförmiddag
Idag ska vi på en begravning av vår gode vän Ann-Marie Andersson som avled i cancer för ett par veckor sedan. Att gå på begravning är en mycket jobbig tillställning det ska erkännas men för oss är det en självklarhet att delta i sorgen och ta ett sista farväl. Det märkliga är att tre av hennes yngre systrar också har dött av samma orsak nämligen cancer.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM