TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Näringslivsklimat
I dagens VK slår man upp en undersökning som är beställda av och jag citerar VK ”centerpartistiska tankesmedjan Fores” och ska handla om företagsklimatet i jämförelse med Gnosjö. Inte oväntat att det skulle peka dit det gör med parametern yrkesverksamma befolkningens storlek, sysselsättning och sjuktal.


Självklart så ligger vi lågt i de två första då vi har så stor andel studenter skrivna i kommunen. Sjuktalen däremot är för höga och vad det beror på tror jag vi kan diskutera mycket men jag tror inte vi har sämre gener.


De förslag som undersökarna föreslår delar jag helt två stycken och är saker som vi redan jobbar med vilket fler bostäder nära älven och bättre infrastruktur för de som har 45 minuters resande. Bygga fler nära även har vi dock i alla fall på Ön ett motstånd från centern och när det gäller infrastrukturen till närstående orter är det statens ansvar.


Ett ytterligare förslag är att obligatorisk undervisning i företagande och entreprenörskap. Jag tror att många där är entreprenörer men kanske i stället vill nyttja sin entreprenörskap i forskningen. Jag tror iden är bra men man ska börja redan i grundskolan och framförallt gymnasieskolan.


Vi har jättemånga goda förutsättningar för framtiden som inte finns med som underlag som god tillgång på arbetskraft, bra kulturliv goda utbildningsmöjligheter, låg brottslighet, men vi behöver bli fler för att få tillräcklig dynamik i staden och snabbt bli 200 000 invånare. Jag är inte speciellt orolig av alla dessa undersökningar och vet att vi har bra tillväxt och ni som vill läsa mera om detta gå och titta och jämför hur det ser ut på Arena för tillväxt hemsida

Oansvariga människor
Jag fattar inte hur dumma folk är som lämnar små barn inlåsta i en bil då det är hett och varmt ute. Varje år kommer skräckexempel och jag har svårt att förstå hur man ens lämnar barnet bara för att gå ett kort ärende. Bilen kan ju bli stulen. Det är lika oansvarigt att lämna djur i bilen under sådana förhållanden

Hatbrotten ökar.
Vi får se dagligen rapporter om att anmälda hatbrott ökar däremot vet vi inte om det beror på att man numera törs anmäla dessa. Det är fruktansvärt att människor ger sig på andra människor av alla dessa skäl som hamnar under hatbrott och alla har ett ansvar för att bilda folk i frågan.2008-07-26, 11:14  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM