TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Så går veckan mot sitt slut och jag tänker idag ta några kortisar om saker som jag inte hunnit med i veckans blogg som det är bara att gå tillbaka och läsa om du är intresserad.

Vädret.
Vi har haft många olika vädertyper denna vecka med kall blåst, hällregn och äntligen i slutet lite sommar. Tyvärr finns det väl risk för brunröta i ”pärlandet” (potatis) efter detta väder och fuktiga nätter och mornar. Själva ska vi idag åka på en speciell plats tillsammans med några andra och ha en lång dag ute i solen med lunch och middag och ett glas öl till.

Aktier
Det är en ständig diskussion och redovisning om hur aktier går upp och ner precis som det är en kortränta man är ute efter. Aktier är ett långsiktigt sparande och en långsiktig investering och jag tror att många företagsledare luras bli för fixerade på dagskursen vilket kan hindra bolagen till en bra utveckling.

Väginvesteringar
I måndagens VK stod det att kommunen skulle satsa 650 miljoner i statliga vägar och att medborgarna var nöjda med att kommunen skulle gå in i något som inte var kommunens ansvar. Nu är det inte 650 utan 250 miljoner vi går in med och en del ska vi ta igen på framtida exploateringar, vi är beredd att förskottera om man startar tidigare, hur mycket det blir vet vi inte och vi måste bygga en del åtgärder som faller på oss i vilket fall som helst då det ligger på kommunen. Kolbäcksbron som vi byggt för 10 år sedan får vi inte betalt för men slipper i stället betala för andra vägar som övergår till kommunen. Vi byter vägar

Skitsnacket kostar pengar.
Det har varit en annan rubrik under veckan och skulle ha kostat Volvo 25 miljoner. Visst måste man prat om hur jobbet fungerar och hur cheferna och kollegorna är, det måste vara till nytta. Tänk vilken konstig arbetsplats det skulle var om ingen pratade om jobbet. Nu uppfattade jag det som om den som gjorde analysen inte tyckte det var fel utan det var snarare mediabilden som sa detta

Web-tidningar
När man läser alla anonyma kommentarer under en del artiklar så blir man lite fundersam vad det är för folk som ids sitta och kommentera bara för att spy galla. Det är skitsnack i en annan form, verkligt skitsnack och min undran är vad man får publicera i en tidning och dessutom alltid anonymt.

Insändare
Vidare i media där det är vissa personer som har skaffat en prenumeration på insändarsidan och som far med saker som inte är med verkligheten överensstämmande men som utger sig för att kunna saken.

Facket gör nytta.
Det är många ungdomar som hör av sig till facket när det gäller jobb under sommaren och som rör olika frågor som rör anställningen. Det är kloka ungdomar som vänder sig till facket om de har frågor för anställda

Ytterligare mediabild
Ibland slås det upp stor när en man tagit sitt barn till ett annat land och oftast sitt hemland och männen hängs ut som bovar. Idag i TV fick jag faktiskt belägg för en sak som jag påstått tidigare att det vanligaste fallet är när en mor tar sitt barn och sticker. Tidningarna och media är inte jämställda i sin redovisning av vilka som tar sina barn och sticker trots att det alltid är två, en far och en mor som skapat barnet2008-07-25, 08:37  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM