TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det blir svårare och svårare för unga att få lån till att skaffa sig bostad vilket är helt förödande för tillväxten inte minst i Umeå, då vi är i behov av flera bostäder. Bankerna kräver en egen insats som varierar mellan 10 och 25 % av priset på bostaden, vilket kan ha varit svårt att spara ihop till om du är ganska färsk på arbetsmarknaden och kommer direkt från utbildning.


Orsakerna är självklart flera men det flesta orsakerna går att finna i den politik som regeringen för. Tillväxten har bromsats upp kraftigt och tron på framtiden minskar men det finns flera ytterligare saker som självklart har stor betydelse och det är att trygghetssystem har naggats i kanten en hel del och främst arbetslöshetsförsäkringen men även sjukförsäkringen, vilka är försäkringar som löntagarna avstått för i löneutrymmet men som regeringen stulit för att sänka skatterna för dem som har det bäst.


Det är klart att bankerna tittar på hur man ska klara lånet om man blir arbetslös och exemplen är inte bara nivåerna i försäkringen utan även regler som om man blir arbetslös måste man från dag ett söka jobb i hela landet. Skulle du låna ut pengar under sådana förhållanden?


Unga som studerat kan tvingas ta jobb inom ett låglöneyrke och då får du lägre A-kassa om du blir arbetslös eller kanske ingen alls.
Om du hoppas på ett vikarierat är det inte säkert du kan ta det då det kan leda till lägre A-kassa. Lånar du ut pengar till de personerna.


Den nya regeln om ramtiden som är beräkningen av vad du tjänat de senaste tolv månaderna är andra hämmande regler och samma sak med deltidsregeln för deltidsstämpling som ger det mer lönsamt att stämpla heltid än jobba lite deltid.


De regler som finns i den nya sjukförsäkringen som ger mycket mindre inkomst vid sjukdom är en annan regel som kan göra att om man blir sjuk blir det svårare att klara lånen


Jag orkar inte tala om fler regler nu som gör det svårare för våra ungdomar att få låna till en bostad som självklart bankerna tar hänsyn till i sin bedömning men som man kanske inte alltid tänker på. De ska ju titta hur din betalningsförmåga kan se ut på längre sikt.


Däremot har priset för en bostad inte minst på gamla hus stigit mer än vad som är skäligt och marknaden har väl även gjort extremt höga vinster för det som är nyproduktion och här får väl Riksbyggen och HSB ta sig i kragen och jobba aktivare för bostadsrättsinnehavarna

 

Semestervädret
Semestervädret har inte varit direkt lysande och det har varit svårt att vara ute och göra allt som man skulle vilja göra. Man funderar över om det är det som är klimatförändringarna som ger mer regn men även kallare klimat och dessutom blåser det ju jämt nu för tiden. I vilket fall som helst ger det i alla fall lite tid till att slappa och lyssna på lite äkta rocken roll från 50 och 60 tal. Där finns dom riktiga godbitarna med kungen Elvis i främsta rummet med många hack i hälFörnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM