TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Könsstympning
Igår beslutade tingsrätten i Umeå att den 25 år gamla kvinnan som i snabb följd fött med tre barn där den äldsta flickan är 3 år ska utlämnas till Tyskland. Hon flydde till Sverige då hon kände sig hotad och att deras tre små flickorna skulle skickas till Somalia för att könsstympas.


Hon hade själv tvingats till detta och kunde inte därför föda de tre barnen på annat sätt än genom kejsarsnitt. Hon litade inte heller på polisen i Tyskland då hon hade sökt hjälp men inte fått det.


Jag litar väl på att tingsrätten gjort en riktig bedömning enligt våra lagar då mannen anmält henne för att ha tagit barnen. Vad man kunnat läsa kan dock inte fallet vara enkelt.


Självklart ska det vara förbjudet att könsstympa flickor som hon beskriver och då måste man säkerställa att de inte utsätts för detta. Har man den barbariska inställningen till hur man behandlar unga flickor och modern trotsat stympningen så måste man väl tro att risken är uppenbar att hennes liv är hotat.


Svåra beslut att fatta om man ska ta hänsyn till det humanitära, även om Tyskland lär ha hårda lagar på detta område. Det blev ett fruktansvärt liv när några Egyptier skickades tillbaka och risken finns för att kvinnan straffas och att barnen skändas på ett barbariskt sätt som sker numera endast på ett fåtal platser i världen.


Hur tar man hänsyn till FN,s barnkonventation i detta fall?

Hur går det för FRA?
Det har ju efterhand dykt upp en del ledamöter som ångrar sig över att de ställde upp bakom FRA-lagen. Det gäller väl att gå från ord till handling och jag tycker ni ska fråga Maria Brömster vad hon ska göra mer än ånga sig. Jag tror dessa personer bara är ute och snackar och de kommer inte att göra något för att förändra lagen2008-07-22, 12:35  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM