TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ön blir ett kanonboende


Planeringen av Ön som bostadsområde fortsätter framåt. Området kommer att bli ett mycket attraktivt område och kommer därmed att bidra till en fortsatt och ökad tillväxt i Umeå. Glädjande nog är vi flera partier, socialdemokraterna, moderaterna, folkpartiet, vänsterpartiet som vill ge så många som möjligt att bo där genom en ganska hög exploatering.


En hög exploatering ger också bättre förutsättningar att kunna bygga billigare och också lättare att kollektivtrafikförsörja. Däremot måste vi fundera över hur mycket trafik som behövs på Ön om vi bygger en inglasad gång och cykelväg som landar vid designhögskolan och när till centrum. Ur miljöskäl är det också viktigt att bygga tätt och nära centrum.


I VK publicerades en undersökning som man gjort och inte helt oväntat så ville de flesta bo på Ön om det var aktuellt med ett nytt boende.

Vett och etikett.
Det har hänt negativa saker för det mänskliga släktet. Det har blivit ett råare och råare klimat och det är svårt att få en uppfattning av varför våldet ökar. Får man inte som man vill så är det våld som gäller. Kanske har det med fostran från tidiga barnaår att gör. Det är dock inte bara våldet man förvånas över utan också hur grisigt man vill ha runt omkring sig. Se bara på nedskräpningen,grafittin, skadegörelsen och det är bara att gå ner i tvättstugan för att se hur folk lämnar efter sig i torktumlaren som kan vara full med lugg. Kanske ska det i hyresfastigheterna göras en lista där de som kommer efter ska kvittera och tala om hur föregående städat efter sig.

En riktig travhelg
Det är stort trav hela helgen på Axevalla travbana med V75 idag. Så här på förhand ser det egentligen ut som om det skulle finnas tre storfavoriter som har svårt att förlora. Jag menar Triton Sund i avd 3 som har en jättechans när Commander Crowe blev struken. I avdelning fem så borde Åke Svanstedt vinna med nummer 1 och slutligen så vinner nog även nummer ett Glee Face i sista avdelningen.
Går dessa tre favoriter in så ska det smälla ordentligt i de övriga avdelningarna för att det ska bli en bra utdelning. Mitt tips blir att det blir så enkelt att nästa vecka så har vi en Jackpotomgång. Lycka till och spela gärna ihop med dina vänner då blir det ännu mer spännande2008-07-19, 12:50  Permalink
Andra bloggar om:  


Själv menar jag att termen och tankesättet "bostadsområde" är ett historiskt fatalt misstag som vi bör lämna bakom oss. Att planera nya områden utifrån idén att "här skall folk bo" eller "här skall folk arbeta" eller "här skall det ligga myndigheter" är ett recept för att ofrånkomligen skapa döda och ödsliga områden som olika delar av dagen kommer att sakna folkliv, och på så sätt dels blir otrygga, och dels får sämre underlag för både kollektivtrafik och lokalt affärs- och nöjesutbud. Hela tänket kring "zoner" behöver helt enkelt avvecklas, kastas i papperskorgen. Istället måste vi återgå till det som vi vet fungerar, nämligen att bygga städer igen. Blandade, levande, täta och urbana sammanhängande städer där folk kan arbeta, bo och gå på nöjen, restauranger och handla, inom samma område.

Nu vet jag inte hur det aktuella området är planerat, men just termen "bostadsområde" är djupt olycklig, och bör sluta användas som planeringsidé.

http://www.yimby.se/
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM