TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Bygg för framtiden
Regeringen lyssnar inte på kommunerna och inte heller på sina representanter i kommuner. Landsting och regioner. Skl har gjort undersökningar bland oss och 9 av 10 vill ha kraftigt ökade satsningar på infrastrukturen. Det är en bra infrastruktur som kan ge tillväxt och säkra tillväxten även i framtiden. Du som är intresserad kan gå in på hemsidan för Sveriges kommuner och landsting SKL så ser du hur eftertraktad ökade infrastrukturinvesteringar är i vårt land.


Jag har i många år kritiserat den planeringsmodell och finanseringsmodell som finns för infrastrukturen och den har uppfattningen delas också av mina kollegor runt om i landet. Ni ska veta att jag försöker bearbeta Ibrahim Baylan för att få till stånd en förändring i vårt parti när vi ska ta över efter valet 2010 och då menar jag Sveriges regering för i Umeå behövs inget byte.


Det måste vara fel att direktavskriva och finansiera inte minst järnvägsbyggnationer som ska räcka i hundra år över årliga anslag. Alla generationer som ska nyttja den järnvägen borde vara med och betala till den. Finner vi inte nya modeller för finansieringen då kommer Sverige att halka efter för behoven för framtiden än enorma om vi vill vara ett framtidsland och inte minst investeringar i järnväg måste var det absolut enklaste sättet att minska utsläppen för trafiken. Mycket bättre än biodrivmedel som ger utsläpp även om de är förnyelsebara.


Regeringen åtminstone moderaterna har nu aviserat skattesänkningar, jag är ju tveksam om det är rätt väg att gå när vi har så hög inflation. Det är bättre att använda pengar till investeringar i järnväg men då är det väl statens konstiga budgetsystem med ett utgiftstak som begränsar. Jag tycker man kan öka utgifterna om intäkterna ökar och jag vet att det vore nyttigare för landet och välfärden om vi fick lite mer pengar till kommunerna för våra bidrag från staten följer inte kostnadsutvecklingen

Trav och V75
Lördag och som vanligt V75 och jag har nöjet att göra vårt system i det tipsbolag som vi är.Vi enligt ett rullande schema och vi är fem stycken i bolaget. Däremot ser det jättesvårt ut i dag och speciellt i den snabbaste klassen där jag kommer att ta med många. Jag tror jag ska ta en rövare idag och spika Spangmigutten även om resultatet de senaste tre starterna har mycket att önska men nu sitter Torbjörn Jansson i sulkyn och det är e n förstärkning. Den andra spiken kommer jag att ta i lopp 5 stodivisionen men när detta skrivs har jag inte bestämt vem, det finns en tre fyra att välja mellanFörnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM