TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Idag har kollektivtrafiken stannat inom Umeå kommun på grund av konflikt. Ansvaret för att det blivit konflikt ligger inte på Umeå kommun utan på parterna, de privata bussbolagen och kommunal.
Det är synd för vi har haft en positiv utveckling på resandet inom Umeå under en längre tid och förtroendet för kollektivtrafiken har ökat markant och när konflikten är löst hoppas vi självklart att förtroendet ligger kvar. Vi behöver fler som lämnar bilarna hemma och åker buss om man inte kan gå eller cykla.
En konflikt vid denna tidpunkt när semestrarna börjat och skolorna slutat blir inte lika besvärlig för Umeåbornas stadstrafik då de kan ta cykeln i stället. Däremot de som ska resa från orter utanför Umeå är det självklart bekymmer.
Färdtjänst resenärerna drabbas dock av inställd trafik med buss då vi har gratis resande för dem i kollektivtrafiken så nu får de sin färdtjänst med taxi vilket är en kostnad. För kommunen är det däremot en besparing i antalet kronor då kollektivtrafiken är en verksamhet som går med ganska stora underskott och vi betalar självklart inget för en trafik som inte körs.

Tänk på att
Synen på ekonomisk utvecklingen är dyster hos svenskarna och man tror på tillbakagång. Effekterna av den borgliga politiken börjar ge effekt. Jobben kom som Socialdemokraterna sa vid valet, men nu slår högerpolitiken igenom.

Sveriges Radio
Varför ringer en radioreporter upp och vill ha en intervju om en viss sak när man inte respekterar vad jag säger utan har bestämt sig i förväg vart man vill. Jag trodde inte radion ställde upp som budbärare i ett gammalt beslut och får ha respekt att jag inte uttalar mig om saker som andra har ansvar för.

Visa kort
Bojkotta butiker som tar betalt för att man betalar med Visa kort. Det är det enklaste sättet att agera och dessutom har man inte rätt att ta betalt på detta sätt. Kontanthanteringen vill man minska på inte minst för rånriskenerna.

Minoritetsåterremisser
I Vilhelmina är alliansen sur för att det blev återremiss på vårdnadsbidraget och anser att återremissen enbart är till för att försena reformen. Orsaken till återremissen finns säkert i handlingarna. I Umeå yrkar man (förutom moderaterna) på återremiss om ett av våra övergripande mål, målet om ökad tillväxt i samma takt som tidigare, där vi har ett system där vi tar budgetar i dess helhet inklusive målen. Återremisser utan riktiga skäl har vi sett flera av i UmeåMen du kan komma hit till Skellefteå så du får åka buss :) Du ser vi har en framsynt ledning i kommunen...
Är bara Håkan Lind som gnäller.


Lennart Holmlund: Jag säger som min företrädare i Skelleftå Lorenz Andersson att jag åker inte kollektivtrafik då jag vet hur dyrt det är och mig ska man inte behöva subventionera. Nog om detta men jag skäms inte över att vi satte ut kollektivtrafiken på entrepenad då det bolag som tog upphandlingen var mycket billigare än vårt eget bolag som fick lägga anbud. Vi har sedan bytt entrepenör och deras pris var långt under det vårt eget bolag kunde köra för.
För medborgarna och det är dom jag är till för vet jag att vi fick mycket mer trafik för samma pengar vilket gjort att vi har fler turer än tidigare och att kundnöjdheten ökat och likaså antalet resenärer har hela tiden gått upp
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM