TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Heja Mona Sahlin
Igår tog Mona bladet ifrån munnen ytterligare en gång och sa att FRA-lagen skulle rivas upp vid ett maktskifte. Det är bra. Förvånade är dock vänsterledaren Ohyls reaktion, han brukar väl aldrig fråga något annat parti när han gör sina utspel. Idag kommer försvararna och säger att det är för att spana på Ryssland. Varför ska man då utan misstanke kunna spana på alla. Försvarsministerns uttalande när Mona,s utspel kommit talar väl för sig själv och är inte lönt att kommentera

Jämställdhet
Vi har inte jämställda arbetsplatser i vårt land även om mycket görs för ökad jämställdhet. Börjar vi med offentlig sektor så ser vi att i förskolan, grundskolan och gymnasiet så är personalen till största delen kvinnor.
Inom vård och omsorg så är också en stor majoritet kvinnor även om jag är tveksam till hur det ser ut med läkare där jag har en känsla att det finns många män.


När det gäller rekrytering till universiteten så är det fler kvinnor som väljer en högre utbildning än män så bland flera akademiska yrken så ser du ut som om skillnaderna kommer att utjämnas. Vilket i sin tur innebär att grabbarna går till arbetsmarknaden inom bygg, verkstad, el och tele, åkeri m.fl.


Många branscher inom det privata näringslivet har starkt ojämn könsfördelning på arbetsplatserna. Den bransch som jag ursprungligen kommer ifrån byggsektorn är starkt mans dominerad och så är det inom metall och gruvbranchen medan handel, hotell, frisörer med flera är kvinnodominerade. Jag själv brukar dela ut gesällbreven åt företagarna och där kan man se att bland frisörerna finns det bara någon enstaka kille.


Det finns många orsaker till detta även om det i slutet på 1700 talet var förbjudet för kvinnor att vara småskollärare så har det idag gått åt andra hållet. Vid den tiden var man kvar tills man gifte sig. De här strukturerna måste brytas om vi ska få ett jämställt samhälle.

Det kan gälla löner och andra anställningsvillkor men handlar nog framförallt om traditioner och vi måste fråga oss hur eleverna rekryteras till de olika utbildningslinjerna till gymnasieskolan. Tillåter vi att de traditionella yrkena har kvar sin könsdominans eller görs det några kraftfulla insatser för att bryta den könsuppdelade arbetsmarknaden. Arbetsplatser med män och kvinnor jämt fördelade är bättre arbetsplatserMona är en människa med känslor i hjärtat och en mjuk själ.

Men hon är en räv som dom flesta politiker annars blir man inte kvar länge.

Precis som ingvar Carlsson blev mordhotad efter ha sagt att han ska släppa en bok om sanningen bakom palmemordet och politiken.

Glömm inte bort att mona har deltagit i Bilderbergermötena.

Om politikerna vill ha förtroende för att dom håller på forlorar det så får dom verkligen visa att dom menar väl ochså och inte bara prata för att folk börjar tröttna.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM