TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

500 000 personer har lämnat A-kassan sedan högerregeringen tillträdde och det är oroande särskilt nu när arbetslösheten riskerar att stiga. Orsaken till att folk går ur är att regeringen höjt avgifterna för medlemskapet och många har inte haft råd att vara med.


Jag är övertygad om att det varit en medveten politik då det funnits vissa kopplingar till fackföreningarna och högerregeringen vill inte att folk ska vara med i facket och därför genomförde de försämringarna i A-kassan däremot får arbetsgivaren dra av sin avgifter till sina organisationer.


Nu har Socialdemokraterna genom Thomas Östros presenterat en ide för att få människorna att gå tillbaka till A-kassan och det genom att ge en skattereduktion på halva kostnaden och då är det lika med en skattesänkning på en tusenlapp per år, en skattesänkning för låginkomsttagare.


Högerregeringen har prioterat höginkomsttagare i stället och klyftorna har blivit större. Budgeten som regeringen la får de 40 % som tjänar minst det sämre medan de 30 % som tjänar mest fick 70 % av alla inkomstförstärkningar.

FRA-lagen
Protesterna mot denna kontrollag slutar inte men regeringen lär inte bry sig ett enda dugg. Vi har fått veta att centerpartisten Fredrick Federley lever under dödshot efter den debatten. Han var ju en som drev kampen mot lagen hårdast även om partipiskan ven. Det är klart att det fans högersympatisörer som inte gillade agerandet. Dom som nu avlyssnar folk får väl se till att personerna som hotar sätts bakom lås och bomMålet för höger regeringen var och att krossa facket, skall dom lyckas?
Det kommer dom aldrig att lyckas med, men alla måste hjälpas åt och förklara hur dom jobbar. Maud Olofsson är den störste fackföreningshataren och det kanske berodde på att hon fick facket emot sig när hon var chef på hushållningssällskapet som hon dessutom körde i botten ekonomiskt
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM