TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Transportstödet är den överlägset bästa regionalpolitiska åtgärden. Det utjämnar de negativa effekterna av de långa avstånden vi har i landet. När vi gick med i EU fick inte Volvo sitt transportstöd för Umeåfabriken och det fasades ut över en del år.


Jonas Sjöstedt var en av de idogt försökte få reda på om det var EU eller den Svenska regeringen som var orsaken. Idag vet vi att det glömdes bort av den dåvarande borgliga regeringen att förhandlas in.
Den Socialdemokratiska regeringen fick tillbaka det till Volvo senare och Volvo satsade på fabriken i Umeå.


Nu har den borgliga regeringen minskat det till hälften och det bekymrar mycket då risken är uppenbar att monteringen på sikt är hotad i Umeå och Volvo ska bygga 50% fler hytter.
Jag vet att i Belgien där hytterna förutom Göteborg monteras ihop till färdiga lastbilar finns flera olika stöd. Det innebär i praktiken att Belgiska staten inser att Volvo är viktig för sysselsättningen i landet och det följer EU,s regler förmodar jag.


Lastbilsindustrin är viktig för Sverige och jag hoppas verkligen att regeringen med Maud Olofsson i spetsen ser till att Volvo kan få ett likvärdigt stöd per hytt som man hade tidigare.


Volvo är viktig för Umeå men också viktigt för Sverige. Se till att företag som växer och lägger mer jobb i Sverige kompenseras för att man ligger långt från marknaden

Lördag och V75
Lördagar är det alltid V75 en riktig höjdare för oss travälskare. När jag är ute på landet var jag tvungen att lämna in systemet redan igår när vi handlade och tyvärr så är min spik Frascati struken och min spik blir en häst med tendenslottning vilket jag inte tagit om jag vetat om strykningen.


Idag blir det mest spännande att se om Commander Crowe är så bra att han vinner i debuten i gulddivisionen, jag är dock lite rädd för Red chili Pirat med Örjan Kihlström i sulkyn. Ni får ursäkta men i övrigt har jag inget bra spikförslag denna dag.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM