TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Dagens blogg kommer lite väl sent men jag har inte haft tid tidigare. Dagen har ägnats åt att vårda och sköta potatislandet som är ganska stort då jag sätter av runt hundra kilo utsäde mandel och folva är det som ligger i jorden. Det gäller också att handla inför helgen och då är det Nordmaling som gällde i dag och vi åkte just som åskan drog i gång.


Nu har riksbanken höjt räntan igen och dem ligger på den högsta nivån på över tio år och man säger att man troligen kommer att tvingas höjs den igen.
Visst kan det ha lite med internationella saker att göra men förra gången vi hade en borglig regering var det ränta på 500 %. Orsaken till att Riskbanken höjer är rädslan för inflation.


Jag är rädd för att även den här borgliga regeringen driver en inflationspolitik som kommer att ge till dem som redan har. Inflationen betalar av skulden för dem som lånat till dyra bilar, båtar m.m.


Däremot blir det besvärligt för vanligt folk som kommer att få dyrare hyror och inflation äter också upp de löneökningar som vanliga arbetare fått. Under ganska lång tid har vanliga löntagare fått ökade reallöner men det är väl det alliansregeringen nu ska stoppa genom sin inflationspolitik2008-07-04, 17:07  Permalink
Andra bloggar om:  


Det finns alltså ett samband, tror du, mellan högerpolitik och höga räntor? Det skulle alltså gå att bevisa på något sätt att vänster innebär låga räntor och fina reallöneökningar och högerpolitik innebär motsatsen?

Tillåt mig tvivla på att du på fullt allvar tror på detta. Anmäl dig till "Sanningens ögonblick" på Kanal 5 och försök svara på den frågan uppkopplad till en lögndetektor. Jag tror att FALSKT skulle lysa upp hela studion med rött ljus.

Men visst, det är onekligen mycket skickligt av er sossar att utnyttja omvärldsfaktorer och oberoende riksbankers beslut för att smutskasta regeringen.

Det skulle aldrig Alliansen göra. Det beror dock inte på att de har högre moral (precis som alla andra politiker saknar de givetvis moral), utan för att de helt saknar PR-sinne.
En viktig orsak till stigande räntorna är det höga oljepriset som driver upp inflationen. Ska alliansen även få skulden för att oljepriset stiget? Att ge motståndarna skulden för allt är bekvämt, men kanske inte så genomtänkt
Näää... inte ska vi ge borgarna skulden för att inflationen sticker iväg..
Men vi måste i alla fall ge Socialdemokraterna skulden för att den minskade och stog still på låg nivå under många år.. samt vad jag vill minnas Socialdemokraterna ville få ned den.. och arbetade för att få ned den...

Borgare gör aldrig fel.. smutskastar aldrig någon heller.
Folke Andersson
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM