TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Bensinskatter
I gårdagens blogg framförde jag kritik mot Kd för att de lurade väljarna genom att lova sänkt bensinskatt och nu säger att drivmedlen måste höjas för att klara miljön. Inte helt oväntat kom Anders Sellström ut till försvar för vändningen. Jag har inte kritiserat omsvängningen utan att man förde väljarna bakom ljuset.


Anders skrev så här och jag citerar " Samtidigt efter valet 2006 kom problemen med klimatförändringarna fram i en helt ny dager" slut citat. Ytterligare ett försök att föra folk bakom ljuset.

 

Problemen med klimatförändringarna var inte alls okända och den förra socialdemokratiska regeringen hade vidtagit massor med åtgärder för att styra mot mindre utsläpp. Jag tycker det låter tråkigt att kristdemokraterna inte hade denna kunskap för 2 år sedan, eller rättare sagt jag tror det inte utan det var ett valfläsk i den högre skolan.


Tillväxten i Västerbotten och utanförskap
Tillväxten i Västerbotten ligger i Sverigetopp. Nu försöker allianspartierna även ta åt sig den äran vilket är fel. De siffror som nu kommer har skett under den socialdemokratiska regeringens tid. Nu börjar effekterna av högerpolitiken och det blir fler som står utanför arbetsmarknaden och därmed ökar utanförskapet


Idag börjar också en hel del nya lagar att gälla som drabbar de människor som står utanför arbetsmarknaden håt. Ett exempel på detta är de försämringar som kommer inom sjukförsäkringen


Kommunsammanslagningar
Moderaten Paul Redstig i Vindeln gav förra veckan ut och meddelade att han ville se om en kommunsammanslagning var rätt åtgärd. Jag har inget emot tankarna då jag tror det är svårt att klara sig om kommunerna är för små, vart gränsen går kan självklart diskuteras.


Anders Ågren som länsordförande gick omedelbart ut och stödde iden. Det skulle vara av intresse om vi fick veta om moderaterna nu står för att det behövs en kommunreform och att alltför små kommuner är ingen framtida bra offentlig organisation. Bjurholm är ju Sveriges minsta men frågan är väl vem som vill fusionera med Bjurholm eller med andra kommuner med dålig ekonomi.

 

Byxade abborrar
Har haft uppe en bekant som vi lärt känna under våra Thailandssemestrar så vi har ägnat oss åt lite fiske och då är abborrarna redan rensade och byxade och blir lunch. Sedan ska han få se hur vi jobbar med logistikfrågor då han har ett ganska stort företag som sysslar framförallt med transport av livsmedel till och från Europa och har intresse av att komma in lite mera på den Norrländska marknaden och få bilar och trailers att ha gods båda vägarna på en resaFörnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM