TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Byråkratin för företag
Byråkratin har ökat för våra företag. Regeringen och näringsminister Maud Olofsson lovade inför valet att ta bort en del regler och minska byråkratin. Jag hade trott att det var andra regler än försämringar för de anställda som var på tapeten.


Målet var att minska byråkratin som beror på samhällets regler med 25 %. Nu har det visat sig att kostnaderna för företagen har ökat med i runda tal 2 miljarder kronor mellan 2006 och 2007.
Kom bara inte och säg att det beror på den socialdemokratiska regeringen för det säger ni inte när det gäller den sysselsättningsuppgång som var mellan samma år.


Jag tycker det finns alldeles för mycket byråkrati som måste begränsas, jag tror att det är alldeles för många byråkreter som sitter och hittar på regler för egen skull, det behövs nog en helt annan styrning av alla myndigheter som utformar regler efter att riksdagen fattat beslut.

Vägverkets trasiga vägar
I Västerbotten har massor med vägar alldeles för dålig beläggning och inte minst E4 och E12 som nu ska lagas i sommar. Man har skyllt på olika saker men jag tror att Karel Miskovsky har rätt som säger att det är kvalitén på berget som sär orsaken.


Jag vet att han varit i kontakt med vägverket för att erbjuda sina kunskaper och några kontakter har varit med regionchefen men sedan har det varit helt tyst. Jag vet att så är fallet för han har skrivit till mig. För mig är det märkligt att inte vägverket tar åt sig av den kritik man fått för vägarna har ju varit en katastrof och om man gör sådana fel så använder man ju pengarna fel, det finns andra vägar som har problem.

V75 på Bergsåker
Idag är det V75 finaler på Bergsåker i Sundsvall och det är verkligen fina lopp. Jag hoppas självklart på en seger för den Umåker tränade hästen Dandie Palema i avdelning 5 och som körs av en duktig Ulf Olsson.
Hela omgången ser lite svårlöst ut när det gäller att hitta bra spikar men jag ska chansa med Dandie Palema och sedan har jag inte bestämt om den andra spiken blir Bonus Käll med Erik Adielsson eller Manarajh i avdelning 6. Jag tippar dock att det blir en hyfsad utdelning idagFörnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM