TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det har framgått i media när det gäller senaste landstingsfullmäktige att det blev en ohelig allians mellan Vänsterpartiet och högeralliansen. Jag förstår inte riktigt vilket system man har då budgeten inte behandlas som en helhet och dessutom trodde jag att vårt parti och Vänsterpartiet hade en uppgörelse. I vilket fall som helst var det viktiga pengar för regional utveckling som fick stryka på foten.


När det gäller sjukvården så tror jag inte att det är mer pengar som behövs utan att det är strukturella problem och åtgärder som saknas. Jag tror också att det går att effektivisera ordentligt men det kommer jag tillbaka till en annan gång.


Det finns endast ett alternativ när regionala nämnden nu får mindre pengar och det är kollektivtrafiken. Det blir helt enkelt så att man tvingas skära i antalet turer och slopa den nysatsning man hade tänkt göra på järnväg och tvärbanan. Botniabanetrafiken är ju reglerad i ett huvudavtal.


Jag förutsätter också att landstinget tar sitt ansvar för Region Västerbotten och dess finansiering som redan inledningsvis var alldeles för dålig. De som nu skär i regional utveckling hotar egentligen hela regionsamarbetet men det var kanske det som var den moderata taktiken.


* Terrorn i Zimbabwe
Till slut lyckades diktatorn i Zimbabwe, Mugawe, skrämma bort oppositionsledaren från presidentvalet. Först erkände han sig inte besegrad men till slut blev det en andra valomgång. Vi har fått se många exempel på hur diktatorn med mord och våld, ja i princip med vilka medel som helst, skrämt till sig valsegern.


Sverige bör bryta med den här typen av länder som har sådana ledare. USA brukar lägga fingrarna i blöt lite överallt och säga sig värna demokratin samt motverka diktaturer som dom som funnit i en del arabländer. I detta fall har man varit i stort sett tyst och man undrar om de då kanske stöttar Mugawe. Demokratin kräver att FN gör något i länder där diktaturer och förtryck av oppositionella sker.

* Sverigedemokraterna nära 4 % gränsen
I den senaste opinionsundersökningen ser det nästan ut som om Sverigedemokraterna har en chans till riksdagen. Det är skrämmande att delar av svenska folket sympatiserar med dessa mörkblå och främlingsfientliga idéer som de står för. Främlingsfientlighet, rasism och förtryck räcker och den finns på flera platser, ta bara hur det ser ut i Zimbabwe. Skulle sådana mörka krafter få ett inflytande i Sverige så är det att djupt beklaga och samtidigt vara beredd på att välfärden urholkas samt att tillväxten avtar ännu mer. Bäst tillväxt får man i länder och orter med stor mångfald.

* Fotbolls EM
Spanien gick vidare i fotbolls-EM. Det bevisar än en gång att Sverige gjorde en bra insats trots att man inte gick vidare. Två av fyra lag från Sveriges grupp spelar nu semifinaler. Tyvärr så möts Ryssland och Spanien i semifinalen och det är synd eftersom det är de två bästa lagen. Svensk media borde ta sig samman och erkänna att de hade fel när det gällde Rysslands kvalitéer och samtidigt rannsaka sitt beteende på de angrepp man gjorde på Lagerbäck.



Ja, visst är det hemskt med demokrati.

Nu är det ju bara så, Lennart Holmlund, att Sverigedemokraterna är ett demokratiskt, invandringskritiskt (kritiskt till den förda invandringspolitiken), kulturnationalistiskt, värdekonservativt, lagligt, fredligt, icke-extremt, antirasistiskt, antinazistiskt, antifascistiskt, Israelvänligt, sunt, parlamentartiskt, politiskt mittenparti som står för en öppen svenskhet som bygger på kultur och inte etnicitet, som vill återgå till den assimileringspolitik som Sverige förde med stor framgång fram till 1975 samt som har en betydande andel väljare och politiker med invandrarbakgrund:

http://gruegranskar.blogspot.com/2008/01/sd-ett-parti-fr-invandrare.html

Sd vill harmonisera Sveriges invandringspolitik med våra grannländer Norge, Danmark och Finland. Och faktum är att de danska socialdemokraternas invandringspolitik är hårdare än sd:s. Vad säger du om det, Lennart Holmlund?
"Skulle sådana mörka krafter få ett inflytande i Sverige så är det att djupt beklaga och samtidigt vara beredd på att välfärden urholkas samt att tillväxten avtar ännu mer. Bäst tillväxt får man i länder och orter med stor mångfald."

Dessa halmgubbar vill jag gärna ha flera trovärdiga källor för. Seså, Lennart Holmlund! Inte sitter du väl och ljuger för dina väljare på din blogg heller?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET




Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM