TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ja, så är det även om man vid en del tillfällen funderar om vissa tror det. En blogg är en elektronisk dagbok där man kan redovisa sina tankar som politiker även om inga beslut är fattade. Och igår fick vi se idéer om två framtidsprojekt i Umeå. Staden mellan broarna ska jag inte kommentera men däremot det nya badet.

 

Det är i det projektet jag ställer mig frågan om det finns människor som tror att vi politiker varken tänker eller kan räkna. Så till saken och tankarna. Vi enades politiskt i bred majoritet att pröva om inte det går att lägga ett äventyrsbad med en 50 meters bassäng på kvarteret Nanna. Vi visste att det rymdes och det har besannats i alla förslag, även om man har svårt att se vad man ska ha en 50 meters bassäng till. De som nu påstått att det inte går har än en gång överbevisats att det går av dem som verkligen kan badfrågor.


Vi ville även se om kvarteret Mimer skulle kunna bidra till centrumutvecklingen och ge Umeå mervärden. Det fanns med då Mimer inte behövs för skolans del och att man skulle kunna sälja fastigheten samt få lite pengar över till driften av ett badhus som kanske blir lite dyrare än nuvarande. Vi vet att det kostar 3 miljoner mer att driva en 50 meters bassänger än 25. Vi skulle helt enkelt realisera en vinst som bidrag till badet.


Då kommer jag in på om man tror att vi inte tänker. Två förslag har nämligen lagt utbildning på kvarteret. Jag måste ärligt säga att jag har svårt att förstå att man tycker att utbildning är nyskapande i det området då det i alla fall har funnits sedan 1959 när jag flyttade hit. Om vi tjänar pengar på att sälja huset och sedan får betala det igen för att någon hyr ut det för utbildning, ja undra på att det ibland blir fastighetskriser.


Samma förslag innehåller även ett nytt bibliotek. Samma tanke där när det gäller att betala hyran och jag har även svårt att se att en flyttning av ett bibliotek 200 meter är mycket nyskapande. Bibliotek och utbildning har inte varit något som förts fram som det som skulle lyfta centrum. Man har heller inte bemödats sig med att skaffa andra hyresgäster än det offentliga.

 

Tror man verkligen att om det varit intressant med just detta att vi då (när vi om vi byggt det själva som lånar billigare än de privata) skulle be om detta som stadsutveckling. Jag förstår att man kanske tycker att det offentliga är den säkraste hyresgästen, men tror någon verkligen att vi skulle sälja skollokaler för att vi har ett jättestort överskott av just skollokaler och sedan betala högre hyra för att använda de gamla som vi inte behövs. Det var dessutom inte den 1 april i går.2008-06-18, 08:26  Permalink


Håller med dig om skolan och det tveksamma i att flytta biblioteket men hotell är väl inte heller speciellt nyskapande? Jag förstår visserligen tanken att folk ska bo i närheten till äventyrsbadet men Umeå har redan så många närliggande hotell och fler hotell är på gång i andra kvarter att just hotell verkar onödigt.

Ta och kombinera foppaförslaget med mer nöje och aktiviteter istället - bowling fanns väl med i nåt annat förslag, bra! Och kanske nån typ av mer eller mindre pedagogisk aktivitetshall typ teknikens hus i Luleå? Gokartbana? Pingispub? Studsmattor? Inomhusboulebanor? Videospel med aktiva videospel som registrerar kroppens rörelser? Golfsimulator? Hinderbana? Lekland där shoppande föräldrar kan lämna sina telningar? Vad sägs om att helt enkelt skapa ett underhållningens hus för alla åldrar?

Food court - en stor yta med stolar och bord samt restauranger runt ikring - var förresten inte heller nån dum idé, det saknas i stan, fast det gäller att ha nåt slags kvalitetskrav så att det inte bara blir skräpmat och lägg gärna till en scen för livemusik och föredrag i anslutning till den.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM