TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vi hade budgetfullmäktige igår och inte oväntat så slås det upp idag i media som om att vi förlorade på en massa punkter när det gäller de särskilda uppdragen, samt att högeralliansen är lyckliga då de aldrig har fått igenom så mycket.


Orsaken att vi röstade emot förslagen till särskilda uppdrag var helt enkelt att vi tycker det är dumt att behandla en fråga fler gånger då de allra flesta av dessa uppdrag som de fick igenom redan pågår.

Om man vill läsa vilka uppdrag som vi förlorade så kan man läsa vår röstförklaring under punkterna 35, 42, 47, 49, 51, 52, 54, 60, och 87. Det framgår ganska väl varför vi inte gick på ett bifallsförslag. Men jag kan inte se att VK ens tog in en notis om detta, kanske inte så förvånade.


* Alliansspricka
I inledningsanförandena var det flera som pratade mer om befolkningsmålet än om innehållet i budgeten. Jag kan dock glädjande nog konstatera att vi fick med oss moderaterna om att vi måste öka tillväxten.

 

Däremot fick man igenom en minoritetsåterremiss på befolkningstalet som kommer att ändras. Edvinsson (c) gjorde bl.a. en lite föreläsning där han visade att Umeå var 2:a i tillväxtligan sedan 1974 års kommunsammanslagning. Han citerade en professor i detta. Tyvärr glömde Edvinsson kanske medvetet bort att tala om att han skrev att om Umeås befolkningsökning fortsätter i samma takt som bakåt i tiden till 1974 så kommer vi att vara 188 000 invånare 2050. Dvs. i storts sett samma takt som tidigare.

 

Däremot att gå på linjen som motståndarna till ökad tillväxt har – ja, då kommer Umeå att sakta men säkert hamna i en utförsbacke.

* Dubbla budskap
Företrädare från alliansen gick fram med olika budskap om hur Umeå styrs under gårdagens fullmäktige. Sellström (kd) lekte som vanligt med pinnar eller dockor och sa att vi inte styr. Pernilla Djärv (c) å sin sida sa att vi toppstyr. Dom som med utomstående ögon tittar på oss säger att vi styr bäst i landet och har de mest utvecklade styrsystemen. Sveriges kvalitetskommun är ett sådant exempel.

Vi har i alla fall styrt de flesta av åren mellan 1974 och 2008. Av 34 år har vi lett kommunen i 28 varav 3 av dessa i samlingsstyre med borgligheten under 70-talet. Resultatet är 2:a i tillväxtligan. Det är vi stolta över och välfärd har gått före skattesänkningar. Vi har en gång gått fram med ett förslag om sänkt skatt men fick nej till detta 1991 i fullmäktige.


* Skenet bedrar
Edvinsson (c) sa också under debatten att den här budgeten har man lagt i skenet av alliansenighet. Ja just det – i skenet av enighet. Men frågan är ska vi växa i samma takt som tidigare eller ej?Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM