TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Eu,s demokrati
Irland har röstat nej till det förslag till nytt fördrag. Om det är bra eller dåligt kan man självklart ha olika åsikter om och det är inte det jag reagerar emot. Jag tycker det ur demokratisynpunkt är vansinnigt att en minoritet har veto som nu Irland som har 1 % av EU,s befolkning. Ska dom kunna bestämma om alla andra länder har önskat ha ett nytt system. Jag betonar än en gång att jag själv inte tagit defenetiv ställning i frågan, då ingen ännu gett mig svaret om vi kan behålla den Svenska modellen där vi har kollektivavtal som reglerar förhållandena på arbetsmarknaden. I Irlands fall sägs nejet främst bero på bristande information och att de är rädda att mista sitt förbud mot aborter. En extrem uppfattning som det egentligen inte borde få finnas. Rätten till abort är ju en frihetsfråga för framförallt kvinnan. Vi kan inte fortsätta ha ett system i en demokrati där en liten minoritet har veto. För mig är inte minoritetsveto demokrati. Vill man inte acceptera det som stora majoriteter får man väl gå ur, den möjligheten finns ju alltid. Det diskuterar man inte för de är väl ett av de länder som finns med som har haft de mest positiva effekterna av EU.

Fotbolls EM
I går var det åter en fantastisk match av Holland och man funderar verkligen vilket lag som ska slå dom. Däremot är både Italien och Frankrike mycket stora besvikelser. Det är inte trevligt att se dessa Italienare bara filma för att få frisparkar. I kväll tror jag däremot att Sverige åker på pumpen för Spanien var mycket bra i förra matchen och jag tycker Sverige vann mera på att Grekland var så dåliga än på egen styrka. Självklart finns dock hoppet fortfarande kvar. Ingen brist på spänning innan detta mästerskap är över.

Dagens V75
Lördagar och inte minst dess förmiddagar brukar jag ägna åt travet och V75. Idag går det uppe i Boden men tyvärr så hittar jag inga spikar som jag känner känns säkra. Jag väljer dock Nassau Town med Robert Berg i avdelning 2 och hennes chanser ökar när nr 11 Scargel blev struken. Min andra spik blir Eike Troll i nordsvenskloppet. Guldivisionen avd 3 ser spännande ut, visserligen är Passionate Kemp bra och blir storfavorit men jag tror det är risk för favoritfall och jag hoppas min favorithäst som även den kommer från Stig H,s stall, Digger Crown ska få vinna. Digger Crown är en verklig kämpe som sprungit in över 17 miljoner kronor under sina 11 levnadsår
Den här bloggen har jag skrivit samtidigt som jag lyssnar på Lennart Johansson, en mycket stor svensk fotbollsledare. Jag kan nämna att han och jag fick RF,s förtjänsttecken samtidigt 1992.Hur gick det till när ATP-reformen infördes? Som bekant gjordes det med en (1) rösts övervikt i dåvande andra kammaren. Detta respekterades.
Lennart skriver: "För mig är inte minoritetsveto demokrati."

1: Antagandet av Lissabonfördraget har inte med demokrati att göra, förutsatt att någon, som jag, anser att demokrati är ett styrelseskick för suveräna stater.

2: Det viktiga med att respektera Irland är principen att hålla ingångna avtal. För att anta Lissabonfördraget har EU deklarerat, att Lissbonfördraget skall accepteras av samtliga medlemsstater. Om en stat säger nej och alla andra säger jag, så faller förslaget eftersom villkoret för antagandet var att samtliga godkände. Att nu komma och säga att Irland är en minoritet är att förneka minoritetens rättigheter, och att förneka sina egna löften och principer.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM