TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag har jag varit med på invigningen av Skogsnolia i Hörnefors. Det är en riktigt rolig mässa att besöka då det verkligen är en proffsmässa för skogen. Tyvärr kom det en regnskur, det var väl annars det enda man kan anmärka på fast ur bekvämlighetssynpunkt. I övrigt var det en mycket värdefullt besök.


Vi ska vara mycket stolta över de världsledande företagen vi har i regionen som Komatsu Forest som gör maskiner, Indexator som gör rotatorer åt nästan alla företag liksom Olofsfors Bruk som gör band till maskinerna.


Dessutom är det trevligt och möta alla dessa företagare som sysslar med verksamheter nära anknuten till skogen och skogsbruket. Tyvärr är jag nog inget roligt medfölje för andra då jag ganska ofta ska stanna och prata med andra.

Nya maskiner och ny teknik behövs i den näring som betytt så mycket för välståndet i Sverige. Vi ska bruka skogen och inte bara bevara den, särskilt den skog som skötts så exemplariskt i många generationer.


Under Skogsnolia fick jag även tillfälle att äta lunch med Carl Kempe som i familjegenerationer har ägnat sig åt skogen och som också via Kempestiftelsen har stor betydelse före många viktiga forskningsområden inom SLU och Umeå Universitet.

 

Dessutom var det intressant att träffa folk från polska ambassaden som vill att vi ska vidareutveckla det samarbete som vi har inlett med Poznan men som kom på sparlåga när Mikolaj Gladski dog. Ambassaden söker nu en ny generalkonsul.


Min uppmaning till er som ännu inte har varit och besökt Skogs-Nolia passa på medan det går. Kör bara söderut från Umeå så finns hänvisningsskyltar när man anländer till Hörnefors.

* Sammanträffanden

Ganska ofta när jag går till jobbet stannar någon ungdom eller annan person mig och frågar om det är Lennart Holmlund. Då vill de oftast prata om någon sak. Imorse återkom en vanlig fråga eller rättare sagt ett förslag på var en evenemangsarena kan ligga.

 

Alla som har sagt något vill ha den ska placeras centralt men den som la ett förslag idag ville ha den på en plats som är upptagen av annat. Den platsen är också för liten, nämligen Mimer.

 

Då var personen i fråga bestämd vart det nästa bästa alternativet ligger och kommer vi fram med det så har inte jag heller något emot det läget. Om det behövs då är frågan självklar. Den skulle ha funnits på plats redan.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM