TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår började fotbolls-EM på fullt allvar för Sverige; en efterlängtad vinst och godkänt spel av ett halvskadat lag. Jag trodde inte på vinst främst på grund av alla skador men glädjande nog blev det seger. Nu kanske man inte ska dra alltför stora växlar av segern för Grekland var ett riktigt dåligt lag. Trots detta så är det poängen som räknas och Ryssland kanske också är möjlig att slå.


* Handeln och hyrorna
Handelns utveckling eller stagnation i Umeå återkommer till och från i debatten. Ser man till hur mycket vi handlar per person så är läget ganska bra. Om man dessutom vet att studenter inte har lika mycket att spendera på handel som yrkesarbetare så är det helt okej.

Men vad det beror på att handeln utvecklas sämre än vad vissa skulle vilja finns nog många orsaker till. Jag tror att en avgörande orsak har varit frågan om vägdragningarna. En annan sak som oftast dyker upp när man pratar med enskilda handlare är hyresläget i de centrala delarna av Umeå.

Handlarna själva säger att nivåerna ligger i samma nivå som mitt i centrala Stockholm. Jag hoppas verkligen för Umeås utveckling att hyrorna för våra handlare ska kunna anses som acceptabla samtidigt som fastighetsägarna ändå kan få en hyfsad avkastning på sina fastigheter, samt tar ansvar för förnyelse och underhåll.

Däremot är det skamligt att skattebetalarna är de som ska städa efter dem som säljer snabbmat. Det är olagligt att skräpa ner men man ser aldrig någon som åker dit. En annan sak man funderar över är om och varför folk beter sig som svin.Hejsan Lennart

Du undrar över varför folk skräpar ner? Ja jag börjar känna mig fruktansvärt gammalmodig och trist. I min uppfostran ingick att man fick inte släppa ens en nitlott från en tombola på gatan. Därför är alltid mina fickor fulla med skräp och sånt som jag inte kunnat bli av med när jag inte hittat någon papperskorg.

Min kära moster Inga brukade med stolthet berätta hur hon jagade efter folk i parkerna och påpekade för dessa fullständiga främlingar att de hade slängt något glasspapper på backen och nog borde plocka upp efter sig. Hon gav sig aldrig. Min mamma var nästan likadan! Kanske skulle vi våga säga till lite mera!

Var i Åre runt Valborg och en morgon när vi var på Åre Torg hade det varit stort kalas på torget på natten o skräp låg där överallt. Då gick affärsägarna man ur huse och på en kort stund 20-30 minuter var det snyggt och fint. När vi frågade så sa det att de gjorde så varje morgon.

Kanske skulle vi alla som vill ha det rent och städat ta lite ansvar. Man tar en dag i veckan när vi går på torget och plockar skräp. Exempelvis lördag morgon. Sen ställer vi in skräpet till de handlare som bidragit med det mesta skräpet!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM