TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Italiens nye konservativa högerregering har funderingar på hur man ska kunna stävja prostitutionen och främst den som sker på städernas gator. Inrikesministern Maroni är för att införa legala prostitutionskvarter samt att det ska garanteras hälsokontroller. Man tror att det ska skydda allmänheten. Andra förslag är att legalisera bordeller samtidigt som man överväger att ge hallickar livstidsstraff.

 

Jag tycker det är anmärkningsvärt att dessa förslag kommer från regeringsföreträdare i ett EU-land. Jag har i min vildaste fantasi inte kunnat tänka mig en sådan mörkblå och människoförnedrande syn på kvinnor. Nog kan det väl hända att någon enstaka kvinna ger sig in i prostitution av fri vilja men det är sannolikt inte många. Det är ren och skär människohandel som florerar där kvinnor säljs runt om i världen och Europa som vilken handelsvara som helst, samt där alla typer av brottslighet med all säkerhet florerar, inte minst droghandeln.


EU som alltid annars brukar hitta på en massa direktiv har en verklig och viktig uppgift i att finna ett system som stoppar människohandeln och prostitutionen. Här gäller det att vara modig och utmana de krafter som finns, krafter som har människosynen att kvinnor är en handelsvara som kan köpas och säljas och som dessutom förnedras. Tala om att högerpolitik är människoförnedrade.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM