TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag är det come back efter tre dagars blogguppehåll. Orsaken till uppehållet har varit brist på tid och lite lust under helgen. I torsdags åkte vi, Inger och jag samt våra katter Måns och Moses, till Långvattnet. Vädret har varit hur bra som helst.

 

Tidsbristen däremot har bestått i att ta hand om gräset som vuxit som värsta ogräset, fixa till den nyinköpta vattenpumpen, plantera blommor och ogräsrensning. Dessutom skulle potatislandet ställas i ordning och potatisen sättas.

 

Vanligen sätter vi runt 80 kilo så det är ett tufft arbete och jordfräsen är ju en märklig maskin som gör att det idag känns att man varit ute i hårt arbete. Man känner sig som vi brukar säga ordentligt "leabruten" vilket betyder att man har ont lite över allt. Dessutom har fotbolls-EM startat och hitintills har Tyskarna imponerat mest.

* Vänsterpartiet och luftföroreningar i Umeå 
Det har funnits pengar för att ordna upp trafiksituationen här i Umeå men tyvärr så biföll Björn Rosengren besvären. Synd att Persson bytte ut Uusman annars hade det varit klart. Jag tror det var -97 och då fanns det pengar i Vägverkets planer och det skulle tas omtag.

 

Vid den tiden så fördes förhandlingar om budget med både miljöpartiet och vänsterpartiet och de var emot att vägar skulle byggas då de lever i någon konstig föreställning att vi klarar oss utan vägar. Det är märkligt att de inte inser vad alla andra gör att det enda som kan få ordning på luftproblemen i centrala Umeå är en förändring av vägsystemet.

 

Nu tvingas vi gå in med 250 miljoner kr för att ev. få igång projektet och jag hoppas verkligen att regeringen nu äntligen hjälper oss med detta problem då det inte går att klara luften utan nya vägar.


* Bränder
Det har varit torrt i skog och mark men det brinner ändå alldeles för mycket. När det är torrt så gäller det att vara extra försiktig när man är ute i skogen. Tyvärr har väl bränder i bostäder också ställt till lite problem.Lennart du som är en duktig politiker, måste skriva och hjälpa till att fördöma den rehabiliteringskedja som alliansen genomfört.
Den kommer bli en katastrof en tragedi för många människor.
Detta är en återgång till det råkapitalistiska samhälle
som fanns under början på 1900-talet och som socialismens med enade krafter lyckades genom kamp kämpa sig ur.
Där reformer skapades men som nu i en fruktansvärd fart nedmonteras.
Jag oroas starkt vart Sverige är på väg.
Och framförallt vilken desperat situation många sjuka hamnar i.
Många kommer tvingas avyttra allt de äger för att sedan förnedras med endast försörjningsstöd som dessutom denna regim vill försämra.
Vad är livet för en sjuk egentligen värt från alliansens sida man undrar.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM