TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Sjukfrånvarons längd ”smittar” säger institutet för tillväxtpolitiska studier. Hur länge en person är och blir sjukskriven sägs bero på hur länge arbetskamrater, vänner och andra bekanta är borta. Det är säkra slutsatser enligt institutet. Jag tycker det låter förvånande men det kan vara rätt, fast förhoppningsvis fel.

Sjukskrivningens längd bestäms inte av en själv och inte om det är för en längre tid. Det krävs läkarbesök och sjukintyg. Läkaren ska göra en medicinsk bedömning och efter den bedömningen sjukskrivs patienten vid behov. Visserligen tar jag för givet att läkaren för ett samtal med patienten och diskuterar om personen är så frisk att han eller hon kan gå tillbaka till jobbet. För om läkaren inte gör en medicinsk bedömning om hälsotillståndet vad duger det då till att kräva läkarbesök? Självklart ska personen också få en medicinsk behandling.

Jag tycker därför att det verkar märkligt om sjukskrivningens längd beror på "smitta" från omgivningen, är det "smitta" så ligger den hos läkarna. Jag är mycket fundersam om institutet för tillväxtpolitiska studier har kompetens att bedöma om de sjukskrivna är sjuka eller ej och vad sjukskrivningens längd beror på.

* USA och presidentvalet
Clinton sägs vara besegrad som kandidat för demokraterna till presidentkandidat. Jag har tidigare skrivit att jag inte tror att USA är mogen för en kvinna som president. 
Jag har också skrivit att jag inte heller tror att man är mogen för en färgad president som Obama. Det innebär att den kamp som pågått inom demokraterna troligen ger en ny republikansk president. USA om något land skulle behöva byte och förnyelse i politiken, inte minst för fredens och miljöns skull.Lennart brukar aldrig kommentera, men förklara varför kön eller ras skulle ha någon betydelse för en president i USA.

Socialdemokraterna har ju valt en vit kvinna till ordförande. Var det valet gjort med hänsyn till kön och ras?
Att sjukskrivningar smittar är bara gammal klassisk högerpropaganda som har sin botten i att man tror folk sjukskriver sig för att man är lata. Nog känner du till det
Eftersom det sägs vara en smitta så måste det finnas ett vaccin mot den. Det finns inte att köpa utan bara på valsedeln 2010
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM