TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

* Tala om dubbla budskap
Högeralliansen i Umeå vill ha in en målsättning om att försörjningsstödet ska minska och vi har egentligen inget emot detta men det innebär att vi ska ta ansvar för det som högerregeringen ställer till i Stockholm. Jag skrev igår i bloggen om hur förslaget till sjukförsäkring som högerregeringen har lagt på riksdagens bord kommer att slå i kommunerna (enligt Sveriges kommuner och landsting kommer det att ge 10 000 nya socialbidragstagare). Vi avslår ett sådant förslag till uppdrag då vi inte kan och inte alltid vill ta över allt som högerregeringen har genomfört eller ställt till för att sänka skatten för dom som har det bäst ställt.

* Börsras i plånboken
Nu börjar svenska folk känna av regeringspolitiken genom att de får mindre pengar i plånboken. Den informationen kommer från Swedbanks hushållsindex. Orsaken är framförallt för att inflationen har tagit fart och då minskar pengarna i värde med prishöjningar som följd.


Den grupp som sannolikt kommer att känna av detta mest är pensionärerna som inte har samma skattesatser som de som jobbar beroende på jobbskatteavdraget. De har heller inte fått några andra inkomstökningar. Dessutom ökar livsmedelspriserna i stort sett dagligen liksom oljepriserna men allt det sista kan inte skyllas på regeringen. Däremot, sammantaget med det som sker i Sverige och utomlands, så har hushållen fått mindre pengar i plånboken.

* Sommar och sol har kommit
Det är gyllne tider till att gå ut och röra sig, endera genom en hälsosam promenad eller en cykeltur. Dessutom om man ska ut och fika eller till att grilla så får man inte glömma bort att ta med sig skräpet hem. Det som ofta brukar kallas ”någon annan”-syndromet (dvs. att det är någon annan som har skräpat ner) bör ha sagts upp från sitt jobb om någon annan nu finns.Är prishöjningarna orsakde av att pengarna minskar i värde eller är prishöjningarna orsakade av annat. Prishöjningar på mat sägs ibland ha sin orsak i att framför allt Kina köper mer mat på världsmarknaden och efterfrågan driver då upp priset. Ibland anges produktionen av bioenergi minska utrymmet för odlingar av mat som orsak.

Energikostnaderna stiger p g a brist på olja och kanske delvis också p g a önskan att minska koldioxidutsläppen.

Tidigare ansågs att värdeminskningen på pengar var regeringarnas sätt att finansiera statliga utgifter genom att öka penningmängden mer än produktionsutrymmet gav möjlighet till. Detta anser jag vara den verkliga orsaken till inflation - alltså prisökningar större än värdet av löner - eller minskning av värdet av lönerna i förhållande till produktion och konsumtion.

Då skulle allmän prisökning vara följden av marknadens följsamhet mot utbud och efterfrågan.

Då skulle inflation vara en prisökning till följd av regeringens medvetna försämring av penningvärdet.
Innan den här regeringen kastas ut av äljarna så har den skapat ännu mer orättvisor. Jaga dom med blåslampa
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM