TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

USA påstås vara världens största demokrati, något man verkligen skulle kunna ifrågasätta ibland. Ta bara detta med nomineringarna till presidentkandidaturen vilket är en enorm fars. Finansieringen sker i vissa fall av kandidaterna själva vilket innebär att man måste ha mycket pengar för att kunna ställa upp. Men det handlar också till stora delar om insamlingar där bidragsgivarna säkerligen vill ha tillbaka insatsen i ett senare skede. Det är också kandidaterna själva som bestämmer om de ska kampanja eller inte.

 

Det fungerar inte som i Sverige med ett nomineringsförfarande inom partierna och att den som får störst förtroende blir partiets kandidat. Nu senast sägs dessutom att alla röster inte är lika mycket värda då kandidaterna från en stad enbart skulle få en halv röst beroende på något fel som uppkom i en delstat. Jag anser att vårt system med partival och personvalsinslag är det bästa systemet där de kandidater som förs fram ställer upp med partiets linje.Varför är nomineringen än stor fars? Förklara vad du menar.

Ja, jag tror, att finansieringen ligger till största delen på kandidaten själv, men en del ligger nog på partiet.

Men var menar du med att bidragsgivarna vill ha tillbaka insatsen? Kontant eller? Speciella tjänster? Kan du inte tro att det är personer som helt enkelt vill stötta sin kandidat?

Nej det fungerar givetvis inte som i Sverige. I Sverige är statschefen kungen och kungen sitter på sin post genom sin släktskap med marskalk Bernadotte. Nu är det lite svårt att jämföra med USA eftersom vi inte har någon statschef, egentligen. Kungen har ju inte mycket att säga till om. Men har du någonsin tänkt på vem som i Sverige har den makten USA:s president har?

Du kan inte jämföra nomineringen av en partikandidat med våra val till riksdagen. Men har du fungerat över hur våra riksdagsval egentligen finansieras?
Barack Obama har tydligt visa att man inte behöver vara rik eller själv stå för kostnaderna för att kunna bli nominerad. Han har tom. visat att man inte behöver ta emot företags eller lobbyisternas pengar. Istället har över 1,5 miljoner människor tillsammans samlat ihop mer än någon annan kampanj någonsin gjort.

Vi socialdemokrater kan lära oss mycket om genom att titta på hur han lyckats organisera så många och vilka verktyg han använt sig av.
jag tycker att allt är fel. tjing!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM