TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår var jag på middag på företagarnas kongress och fick höra en sak av en företagare som alltid gör mig besviken. Vi diskuterade chefsrekryteringen av de högsta kommunala cheferna och personen berättade om att i den kommun som företagaren kom ifrån hade den socialdemokratiska ledningen en kandidat som alliansens partier sagt nej till då den personen var socialdemokrat.

Den företagare jag pratade med tyckte det var mycket märkligt för personen i fråga hade mycket gott rykte bland företagarna. Jag känner igen den diskussionen från alliansens partier här i Umeå där man blandar in vilken politisk uppfattning cheferna har.

Vi från vår sida tycker att det är kompetensen som är och ska vara avgörande och att vi ska ha kvar systemet med opolitiska tjänstemän även om vi vet att de flesta tar politisk ställning. Våra kommunala tjänstemän ska bereda ärenden och driva verksamheten åt det håll politiken vill och ska vara kvar vid majoritetsskiften efter val.

Vi valde att anställa Jan Björinge och han hade själv berättat om sitt förflutna i centerpartiet och sitt arbete hos regeringen Fälldin. För mig var det inga problem då det är viktigt att tjänstemän vet hur politiken fungerar och hur det är i den offentliga delen av samhället. Jag tycker det luktar unket när borgliga företrädare indirekt säger att tjänstemän med socialdemokratiska värderingar har sämre kompetens.

Jag skulle kunna peka ut en del misslyckande där alliansen tillsatt tjänstemän på politiska grunder som inte alls fungerat. Låt oss ha kvar ett system med tjänstemän som inte anställs på politiska meriter utan på kompetens. Fungerar de inte oavsett partifärg får de sägas upp.


* Feriejobben försvinner
Sedan högeralliansen tillträde så har vart femte feriejobb försvunnit då de tagit bort det statsbidrag som socialdemokraterna införde 1999. Det går att läsa i Dagens Nyheter idag. Vi tyckte självklart att det var ett dåligt beslut men ifjol lyckade vi ändå i kommunen att klara av det. Det dock inte rimligt att man med kommunala pengar ska behöva ersätta bortfallna statliga bidrag som gått till skattesänkningar för dom som har det bäst. Däremot har det varit tyst bland högeralliansens partier om detta trots att man förut alltid ansåg att feriejobben var viktiga. Vi enades dock om att inte överta statligt ansvar efter regeringsskiftet. En sak är klar och det är att vi från vår sida ständigt kommer att påminna om sådana saker där man tagit bort statliga pengar för att sänka skatterna för dom som har det bäst.Och i Uddevalla kommun erbjuder man ungdomar 27 kronor i timmen för sommarjobb, som fick döpas om till sommarpraktik, för att få ner lönen till den nivån. Det offentliga visar onekligen upp en mångfacetterad kreativitet när det gäller att prestera låga löner.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM